in

Dokter waarschuwt: stop geen ijsjes in vagijn om af te koelen

Het is nieuwjaarsdag, voor ons nog een keer een reden om de populairste artikelen van het jaar op een rijtje te zetten. Met nu, uit juni van agelopen jaar: een bijzondere waarschuwing.

Het was afgelopen zomer verschrikkelijk warm, dus zochten we massaal manieren om af te koelen. Toch is niet elke methode even goed.

Wam hè
Het is heet dus doen mensen de meest rare dingen. Toch is een oproep van een dokter in het Verenigd-Koninkrijk wel heel opmerkelijk. Ze waarschuwt vrouwen om geen ijsjes in hun vagijn te steken om af te koelen.

Gevoelige huid
Dat adviseert dokter Sarah Welsh, die tevens oprichter is van een condoommerk, aan het Engelse Metro. De vagijn heeft een gevoelige huid.

Lees ook  Hier win jij 10.000 euro door zoveel mogelijk Frikandellen te eten!

Daardoor kan een bevroren object dat naar binnen wordt gebracht zorgen voor jeuk, een branderig gevoel en zelfs pijn. Geen goed idee dus. En nee, ook een dildo in de vriezer leggen is niet heel verstandig.

Infecties
En of dat nog niet alles is, kan het ook nog voor infecties zorgen. Er kunnen microben binnenkomen die kunnen uitgroeien tot flinke irritaties.

Ook kan suiker in ijsjes zorgen dat de pH waarde verandert, want natuurlijk niet goed is. En ja, ook een suikervrije variant is niet goed voor de gezondheid.

Lees ook  Onderzoek wijst uit: Mannen zorgen wekelijks voor maar liefst 7 uur extra werk in het huishouden!

Kleur
Je zou natuurlijk denken dat niemand het doet, maar op het internet kom je van alles tegen. Op het Yahoo-forum stelde iemand de vraag wat ze moest doen toen ze pijn had nadat er een ijslolly tijdens het voorspel naar binnen gleed. Niets lijkt dus onmogelijk.

IJsjes
Voor de mensen die toch nog met ijs willen spelen: met ijsblokjes op het lichaam is niets mis. Ook niet met een ijslolly, zolang je het maar op een andere plaats naar binnen stopt.

Jongen steekt eigen kak in de fik en veroorzaakt bosbrand

‘Mannen zitten zeven keer per dag aan hun zwetende ballen zonder handen te wassen’