in

‘Mannen zitten zeven keer per dag aan hun zwetende ballen zonder handen te wassen’

De testikels van de man zijn natuurlijk kroonjuwelen. Het kan dan ook niet kwaad om even te checken of alles goed met ze gaat.

Movember
Het is weer Movember, de maand die in het teken staat van prostaatkanker. Maar niet alleen daar kan de ziekte ontstaan, ook bij de testikels kan dit voorkomen. Er wordt dan ook aangeraden om regelmatig te checken op onregelmatigheden.

Onderzoek
En dat moet voor mannen geen probleem zijn, want uit onderzoek van KPI Nuts blijkt dat mannen gemiddeld zeven keer per dag aan hun ballen zitten, meldt Ladbible.

Lees ook  Moeder drinkt 6 flessen cola op een dag: ‘Mijn verslaving maakt me kapot’

23 procent van de mannen raakt hun kroonjuwelen 10 keer per dag aan. Dat lijkt veel, maar dan ken je vijf procent van de mannen nog niet.

Zij raken hun noten maar liefst vijftig keer per dag aan! Natuurlijk is checken belangrijk, maar je kunt ook overdrijven. Ze lopen echt niet weg.

Stress
De reden waarom mannen hun testikels beetpakken is opvallend te noemen. Ze doen dit vooral wanneer ze nerveus zijn.

Ook wanneer ze tijdens sport daar geraakt zijn, is een reden om het goedje even goed beed pakken.

Lees ook  Man overleden na seks met paard

Wat opvallender is dat sommige mannen toegeven hun ballen regelmatig aan te raken wanneer ze achter hun bureau zitten.

Teelbalkanker
Het onderzoek is gedaan om aandacht te vragen voor teelbalkanker. Zoals gezegd is het belangrijk om het regelmatig te controleren.

Toch zegt 11 procent dit nooit te doen. Dat is zorgwekkend, aangezien de kans op overleven van teelbalkanker 95% is, wanneer je er snel bij bent.

Dokter waarschuwt: stop geen ijsjes in vagijn om af te koelen

Gaby Blaaser uit de kleren op vakantie