in

Zwarte Piet-tegenstanders voeren blokkeeractie tegen Sinterklaasjournaal in Hilversum

De actievoerders blokkeerden de loopbrug die naar het Mediapark leidt
Tegenstanders van Zwarte Piet voerden vanochtend actie tegen het Sinterklaasjournaal op het Mediapark in Hilversum.

 

Die actievoerders blokkeerden een uur lang de loopbrug die van het station naar het Mediapark leidt, waar de maker van het Sinterklaasjournaal (NTR) gevestigd zit.
De actievoerders vinden dat de kleur van Zwarte Piet niet snel genoeg verandert in het Sinterklaasjournaal.

Racisme
Een uur lang wisten de Zwarte Piet-tegenstanders de loopbrug die van het station naar het Mediapark in Hilversum loopt te blokkeren. Ze hielden een groot spandoek vast met daarop de tekst: NTR: komt NIET over de brug.

‘Famke Louise verraadt wie haar nieuwe liefde is’

De demonstranten vinden dat de kleur van Zwarte Piet door de makers van het programma niet snel genoeg wordt veranderd. Door de actie moesten medewerkers en bezoekers van het Mediapark omlopen. De politie kwam ter plaatse en probeerde de loopbrug vrij te maken. Na een uur stopten de actievoerders met de blokkeeractie.

Roetveegpieten
Elk jaar is de discussie over de kleur van Zwarte Piet weer vaste prik. Dit jaar is daar geen uitzondering op. De activisten vinden de kleur van Zwarte Piet racistisch.

Harteloze eigenaar dumpt bloedende moederhond die net beviel van 10 pups

De NTR liet eerder dit jaar weten dat er alleen roetveegpieten in het Sinterklaasjournaal te zien zouden zijn, maar uit een later statement bleek dat de Pieten die vaker door de schoorsteen zijn gegaan toch helemaal zwart zullen zijn.

Vader valt stalker van tienerdochter aan en krijgt 4,5 jaar cel opgelegd

Grap van de dag: Bejaarde dames klagen over ouderdomskwaaltjes