in ,

Zwangere vrouw wil schoonmoeder niet in bevallingskamer – echtgenoot kiest kant van moeder

Wie zich in een relatie bevindt, weet dat het niet gemakkelijk is om de schoonfamilie erbij te nemen. Als je goed opschiet hoeft dat geen probleem te zijn, maar niet iedereen heeft zoveel geluk.

Durven je mening zeggen wanneer je je niet goed voelt, kan leiden tot een gespannen sfeer, maar de vraag is hoe ver je gaat natuurlijk.

De schoonmoeder van de zwangere vrouw uit dit verhaal had zichzelf uitgenodigd op de geboorte, maar het probleem is dat haar echtgenoot de kant koos van zijn moeder. En dat zorgt voor problemen.

“Ben ik gemeen?” schrijft de toekomstige moeder op het socialemediaplatform Reddit. Op het forum pende ze haar gevoelens neer over de aanwezigheid van haar schoonmoeder bij de geboorte.

De moeder in spe zou 28 zijn en zwanger zijn van haar eerste kind. Dat meldt moedersite Cafe Mom.

Toen haar schoonmoeder aankondigde dat ze in de bevallingskamer wilde zijn tijdens de bevalling, voelde de zwangere vrouw zich daar erg oncomfortabel bij.

Lees ook  Grauwe schildwants in en rondom het huis? ‘Sla hem niet dood!’

Bovendien staan ziekenhuizen niet toe dat extra mensen aanwezig zijn bij de geboorte, omwille van de pandemie.

“Mijn schoonmoeder vertelde dat ze aanwezig wilde zijn bij de bevalling, en daarbij was ze niet echt subtiel,” legde ze uit.

“Ik voelde me beschermd door de ziekenhuisprotocols omwille van de pandemiecrisis,” schreef ze.

“Naar mijn vagijn staren”
Toen wist ze nog niet dat haar schoonmoeder niet zou opgeven met het testen van haar grenzen. Uiteindelijk bleek het niet mogelijk om de aanwezigheid te weigeren op haar geboorte.

“Mijn echtgenoot zei onlangs dat we moeten praten,” legt ze uit.

“Ik probeerde niet te reageren, maar ik liet het meteen vallen en vroeg hem waarom hij de kant van zijn moeder koos.”

“Hij vertelt verder dat hij weet dat zijn moeder namelijk ‘echt aanwezig wil zijn in de bevallingskamer om de eerste adem te zien van de baby.”

Lees ook  Zo zien de lekkere zussen van Temptations Fabiola eruit

De vrouw zegt ook dat ze haar ironisch van antwoord diende, door te zeggen dat ze me “zal zien rillen en naar mijn vagina zal staren”.

Ze gaat verder:

“Ik moest zelfs vertellen waarom ik weiger om kinderen te hebben voor de neus van zijn moeder.”

Echtgenoot blijft kant van moeder kiezen
Tijdens het gesprek begon de moeder angstig te worden en raakte ze gefrustreerd omdat haar echtgenoot niet begreep hoe kwetsbaar ze zich zou voelen en hoeveel emoties er spelen tijdens een bevalling.

Maar de echtgenoot bleef discussiëren hoeveel dit zou betekenen voor zijn moeder. De vrouw raakte zo gefrustreerd dat ze sneerde dat hij ook niet welkom zou zijn bij de geboorte als hij niet zou stoppen met zeuren.

Wat vind je hiervan? Deel je mening in de commentaar op Facebook.

Drie dierenmishandelingen in Uden in twee dagen: minimaal zeven eenden dood

Agente laat hond uit en wordt vermoord: 21-jarige opgepakt