in

Zwaar zieke Linda Hakeboom brutaal eerlijk: ‘Niet bang voor de dood’.

Enkele weken geleden kreeg documentairemaker en presentatrice Linda Hakeboom de diagnose van borstkanker. Nu vertelt ze in een heftig interview met LINDA hoe het met haar gaat en beantwoordt ze de vraag of ze bang is voor de dood.

Kwetsbaar
Linda Hakeboom (35) maakte via haar Instagram bekend dat ze borstkanker heeft. Het was een doelbewuste keuze om dit met haar volgers te delen. De presentatrice vertelde openhartig: “Dan maak je best wel iets kwetsbaars openbaar, toch vond ik het belangrijk om te delen.” Ze gaat verder: “De hoeveelheid reacties die ik daarop kreeg was bizar.

Lees ook  Jennifer Lopez doet heftige onthulling

Sommige mensen zeiden: ‘Wat dapper dat je daar zo open over bent’ en toen dacht ik: wat verdrietig eigenlijk dat er blijkbaar een taboe op rust. Maar uiteindelijk denk ik: als ik ook maar één iemand heb aangezet om eerder naar de huisarts te gaan als ze iets geks in haar borst voelt, en ze is er op tijd bij, dan ben ik al heel blij.”

Bang voor de dood?
De interviewer van dienst, acteur Nasrdin Dchar (41), werpt haar meteen een lastige vraag voor: ben je bang voor de dood? Linda hoeft niet lang na te denken. Ze antwoordt brutaal eerlijk: “Nou, daar ging ik natuurlijk ook ineens veel over nadenken. Maar mijn conclusie was ‘nee’. Ik voelde echt: als dit het was voor mij, dan heb ik echt een mooi leven gehad, heel veel meegemaakt, de verhalen verteld die ik wilde vertellen en als hier de eindstreep is, dan is dat hoe het moet zijn.”

Lees ook  19-jarige omgekomen bij ongeval

Angela Groothuizen toont ‘blotebillengezicht’ zonder make-up

Voetbalcoach stuurt per ongeluk een fout berichtje in verkeerde groepschat