in

Zoontje sterft in ziekenhuis – 2 maanden belt later verpleegster en stelt haar deze vraag

Op 30-jarige leeftijd besloten Josh en Katie Butler om een gezin te stichten. Nadat hun zoontje werd geboren, moest jij onmiddellijk naar de neonatale intensive care unit. Het baby’tje overleefde helaas niet. Twee maanden later belde een verpleegkundige de ouders om hen een bijzondere vraag te stellen.

Katie en Josh Butler besloten kort nadat ze trouwden om een gezin te stichten. Toen ze erachter kwamen dat Katie zwanger was, waren ze in de zevende hemel. Maar helaas was het geluk van korte duur. Tijdens een echografie, in week 20, beseften artsen dat er iets mis was.

“We kregen te horen dat zijn nek dikker was en dat de baby klompvoeten had,” vertelde Katie aan Daily Advertiser.

Het was een onzekere situatie, ze wisten alleen maar dat hun kindje anders dan de meeste kinderen zou zijn. Echter, naarmate de tijd verstreek, maakten artsen zich steeds meer zorgen. In week 39 werd besloten de bevalling in te leiden.

De hartslag van het baby’tje werd steeds zwakker, waarna er een keizersnede werd uitgevoerd. Toen Dewey het levenslicht zag, werd hij meteen naar de intensive care gebracht.

Een nachtmerrie
In de eerste paar weken hoopte iedereen dat hij sterker zou worden, er was nog steeds hoop voor de kleine Dewey.

Lees ook  Sylvana Simons-openhartig over dramatisch verleden – Wat heftig:

“Tijdens de eerste twee weken werd hij alleen met diabetes gediagnosticeerd. Maar toen ontdekten ze dat chromosomen 6 en 10 waren gebroken en van plaats waren gewisseld, maar niet tegelijk. In de praktijk ontbrak het hem aan sommige genetische informatie en andere was dubbel,” vertelde Katie.

Dewey bleef in het ziekenhuis en artsen meldden iedere week andere problemen. Zijn toestand was erg kritiek en in september, 132 dagen na de geboorte, besloten artsen hem opnieuw te opereren. Echter, kleine Dewey was te zwak en tijdens de operatie stopte zijn kleine hartje voor altijd.

Josh en Katie waren kapot. Het was hun droom om een gezin met veel kinderen te hebben. Die droom was in duigen gevallen. Artsen waarschuwden hen tegen het krijgen van verdere kinderen, omdat Deweys conditie genetisch bepaald was.

Tijdens hun verblijf in het ziekenhuis, praatten Katie en haar man met veel verpleegkundigen, ook over hun verlangen om een kind te adopteren.

Een onverwacht telefoontje
Twee maanden na de dood van Dewey kregen ze een onverwacht telefoontje. Aan de andere kant van lijn sprak een van de verpleegsters uit het ziekenhuis.

Lees ook  15-jarige werknemer dood aangetroffen, politie vermoedt bedrijfsongeval

“Ze zei dat het misschien nog te vroeg voor ons was – het was nog geen twee maanden geleden sinds de dood van Dewey – maar in het ziekenhuis lag een baby’tje klaar om uit het ziekenhuis te worden ontslagen. Ze wist verder geen details, alleen dat hij een gezin nodig had.”

Twee dagen later ontmoetten ze de kleine Braxtel voor de eerste keer.

Braxtel werd geboren met een longaandoening en was nog nooit buiten het ziekenhuis gekomen. Hij had een familie nodig om hem te adopteren en voor hem te zorgen.

“Zijn biologische moeder besloot hem ter adoptie af te geven omdat ze inzag dat ze hem niet de beste zorg kon geven,” vertelde Katie. “En dat is een moeilijke beslissing. Maar ik ben zo dankbaar dat ze het deed, zodat wij hem lief kunnen hebben en voor hem zorgen.”

In de loop van de tijd is Braxtels conditie verbeterd. Katie en Josh zijn erg blij dat het jongetje in hun leven verscheen.

Het koppel heeft veel meegemaakt. Het is bewonderenswaardig dat ze nooit hebben opgegeven en nog zoveel liefde kunnen delen!

Als je wordt benaderd door een geleidehond zonder baasje, moet je hem niet aaien: dit is wat je METEEN moet doen

Het eerste lichaamsdeel wat je onder de douche wast vertelt veel over je persoonlijkheid