in

Zo makkelijk klimt een rat dus in jouw wc-pot omhoog!

De horror: een rat in je wc-pot! Het lijkt ontzettend straf maar voor de knaagdiertjes is het kinderspel. Het zijn uitstekende zwemmers en ze zijn uiterst lenig. En dan kan het dus gebeuren dat er eentje zijn koppie opsteekt boven het toiletwater uit.

We kunnen er helaas zelf van meespreken: een rat die even dag komt zeggen in de toiletpot, in een badkamer op de tweede verdieping dan nog. Het was weliswaar in den vreemde maar geen enkel wc-bezoek zou zich nadien nog op dezelfde manier voltrekken: wij checken altijd even…

Lees ook  Karin (58) wil alleen nog jonge kerels: “Mannen van mijn leeftijd zijn wandelende lijken”

Maar hoe doén ze het toch, die ratten? Dat legt National Geographic in een even leerzaam als freaky filmpje uit. Een rat kan zich overal tussenwurmen als het maar eerst de kop door de nauwe opening krijgt. De rest van het lichaam volgt dan als vanzelf, dankzij de lenigheid en de ribben van de rat die flexibel zijn.

Lees ook  Deze 14 (!) broers en zussen zijn allemaal nog in leven en samen 1000 jaar oud

Ratten hebben verder zulke scherpe klauwtjes dat ze op bijna eender welke verticale oppervlakte kunnen kruipen. Ze kunnen ook drie minuten lang de adem inhouden en tot drie dagen lang blijven zwemmen.

Combineer al deze eigenschappen en je hoeft niet eens zo’n gekke verbeelding te hebben om te snappen hoe het knaagdiertje gevaarlijk dicht bij een argeloze toiletganger kan geraken. Kijk maar!

Koukleumen opgelet! IKEA verkoopt nu draagbaar deken met mouwen en kussen in één

Meisje 14 verdronken nadat schoolgenoten haar geduwd hebben in water