in

Zó kun je een wesp op afstand houden (en voorkomen dat hij steekt)

Veel mensen gaan in de paniekmodus zodra ze een wesp in het vizier krijgen. Ze proberen het beestje te doden of gaan wild om zich heen slaan. Tóch kun je dit maar beter niet te doen: wespen zijn namelijk heel nuttig voor de natuur. In plaats van een wesp te doden, kun je hem beter op afstand houden.

En daar is een heel simpel trucje voor…

Efficiënt middeltje
Er is namelijk één ding waar wespen een hekel aan hebben, en dat is water. Volgens entomologisten (mensen die zich bezighouden met het bestuderen van insecten) is water ook een heel efficiënt middeltje om de beestjes op afstand te houden.

Lees ook  Uitvinder labradoodle: ik creëerde een monster

Hekel aan regen
Wanneer je wat water op een wesp spuit, denkt hij dat het regent. Omdat wespen een hekel hebben aan regen, vliegen ze me meteen terug naar hun nest. Het is namelijk moeilijk voor een wesp om met natte vleugels te gaan vliegen. Zodra hij nat is zal hij dan ook al snel afdruipen.

Lees ook  Straathond die een liefdevol huis heeft gekregen, ziet iets bij het hek en leert baasje een belangrijke les

Nóg een handig trucje
Mocht je het eng vinden om een wesp nat te spuiten, kun je hem altijd nog op een andere manier misleiden. Wespen zijn namelijk erg territoriaal: zodra ze een nest zien dat niet van hen is, zijn ze erg op hun hoede. Hang daarom een papieren zak in de vorm van een nest aan een nabijgelegen tak of een parasol. De kans is groot dat wespen meteen rechtsomkeert maken zodra ze het nest in hun vizier krijgen.

Pas op: deze zes voedingsmiddelen lokken hoofdpijn uit

Jantje ziet papa de verboden daad doen met babysitter – Zijn reactie aan de ontbijttafel is onbetaalbaar.