in

Zilvervisjes in huis voorkomen; met deze tips doe je dat

Zilvervisjes zijn in veel huishoudens een ongenode gast. De glibberende beestjes die zich razendsnel voortbewegen; niemand zit er op te wachten. Als je ze eenmaal hebt is het ook heel moeilijk om er vanaf te komen, ze verstoppen zich vaak en je krijgt ze niet zomaar te pakken.

Het is dus beter om te voorkomen dat de zilvervisjes hun intrek nemen in jouw huis.

Allergie
Allereerst is het belangrijk dat zilvervisjes ook een allergische reactie kunnen veroorzaken. Ze kunnen symptomen veroorzaken die vergelijkbaar zijn met astma. Denk hierbij aan benauwdheid, tranende ogen en een lopende neus. Daarbij zijn het wandelende bacteriebronnen. Aan de pootjes van zilver- en papiervisjes kleven allerhande bacteriën en dat wil je natuurlijk niet in je huis.

Zilvervisjes
Zilvervisjes houden van een vochtige omgeving en dringen je huis in door allemaal kieren en gaten. Ze verblijven vaak in de uren van je huis, tussen het isolatiemateriaal. Daar is het lekker warm en vochtig. Het is dus van belang om vocht in huis te vermijden, want in een vochtig klimaat gedijen ze het best. Hoe je ze het beste voorkomt, lees je op de volgende pagina.

Verbijfplaats
Je vindt zilvervisjes vaak op de vloer van je badkamer, want daar is het lekker vochtig. Je zult ze misschien ook weleens in de badkuip vinden. De beestjes kunnen namelijk niet goed lopen over gladde oppervlaktes, dus als ze in de badkuip proberen te klimmen glijden ze vaak naar beneden.

Voorkomen is beter dan genezen, dus je kunt er het beste maar voor zorgen dat je niet een prettige leefomgeving creëert voor deze vieze insecten. Ze leven graag onder ons laminaat en parket en komen alleen ‘s nachts naar buiten.

Voorkomen
Dit kun je doen om zilvervisjes te voorkomen:

  • Zorg dat je vocht zoveel mogelijk vermijdt. Deze zilverkleurige beestjes houden van vochtigheid. Zorg er dus voor dat je vochtige ruimtes goed ventileert en je kleding goed laat drogen alvorens ze de kast in gaan. Heb je een erg vochtig huis, gebruik dan een vochtregelaar.
  • Zorg ervoor dat je de temperatuur binnen onder 22 graden houdt. Zilvervisjes zijn dol op warme plekken.
  • Gooi oud papier tijdig weg en laat het niet te lang open en bloot staan. Als je het niet steeds weg wilt gooien, berg het dan op in afgesloten bakken.
  • Berg aardappelen en fruit goed op, deze twee dingen zijn namelijk enorm aantrekkelijk voor deze visjes.

Aardappel
Is het kwaad al geschied? Dan je het volgende trucje proberen: halveer een aardappel en stop deze in een open plastic zakje. Zilvervisjes zijn gek op (aardappel)zetmeel, dus ze zullen hier met hordes op af komen. Als je een paar beestjes gevangen hebt kun je het plastic zakje sluiten en weggooien.

Alleen in Rusland: 10 auto’s die bij ons nooit door de keuring zouden raken.

Zó zag Najib Amhali er als 5-jarig jochie uit