in

Zieke geest’ mishandelt vier tamme eenden op Vogeleiland Deventer: “Eén lag dood in de bosjes

Op het Vogeleiland in het Rijsterborgherpark in Deventer zijn de afgelopen dagen vier tamme eenden mishandeld. Een van de eenden overleefde die mishandeling niet. Stichting Vogeleiland is woest: “Welke zieke geest heeft dit op zijn geweten?!”


“De afgelopen twee dagen zijn vier tamme eenden op het eiland mishandeld”, zo schrijft de stichting op haar Facebookpagina. “Eentje lag zelfs dood in de bosjes.” De mishandelde eenden konden niet meer lopen en hadden bandensporen op hun lijf.

Lees ook  Birgitte sterft nadat ze gebeten werd door puppy die ze gered had

Aangereden

De rest van de eenden is ‘compleet in de stress’, zo vertelt de stichting. “Ze verstoppen zich in de bosjes. Ze durven niet meer naar de voederplek te komen.” Stichting Vogeleiland is nu op zoek naar de dader. “Als iemand een tip heeft, horen we dat graag.”

Het is niet de eerste keer deze week dat de dieren werden mishandeld, zegt de stichting. “Er zijn drie dagen geleden ook al twee van onze tamme eenden aangereden voor het station.”

Lees ook  Jonge vrouw achtervolgd door Thijs H.: 'Ik kreeg gelijk een vreemd gevoel'

‘Afsluiting urgent’

Ook is er sprake van vernieling. “Iemand vond het blijkbaar noodzakelijk om het terrasmeubilair naar beneden te gooien”, schrijft de stichting in dezelfde post. Ze sluit af met een oproep aan de gemeente: “Gemeente Deventer, afsluiting [van het park, red.] wordt steeds urgenter.”

Het Facebookbericht van de stichting is inmiddels bijna negentig keer gedeeld, ook is er tientallen keren op gereageerd. Het is niet duidelijk of dat concrete tips opleverde.

Jongen (7) gevonden op bodem zwembad Goes

Vlogster Dee in tranen: Iemand trok midden op straat mijn broek naar beneden