in

Zeldzame witte giraf en haar jong gedood in Kenia

In Kenia zijn een zeldzame witte giraf en haar kalf gedood, vermoedelijk door stropers. Natuurbeschermers vonden de karkassen van een vrouwtjes-giraffe en haar jong. Gevreesd wordt dat er nu nog maar één levend exemplaar ter wereld is.

Dierenbeschermers zagen de giraf en haar kalf, die bekend zijn in Kenia, zowat een maand geleden nog.

Vermoedelijk hebben stropers de twee dieren doodgeschoten, zegt Mohamed Ahmed Noor, die de leiding heeft over het reservaat.

Lees ook  Veel gemeenten schaffen hondenbelasting af

Het is ook mogelijk dat ze door strijders van de terreurgroep Al-Shabaab gedood werden. De militie is in buurland Somalië en in de grensgebieden actief.

Er zijn slechts weinig witte giraffen in Kenia en ze worden zelden gespot. De dieren werden in 2017 voor het eerst op beeld vastgelegd. Die beelden waren het derde bewijs dat deze zeldzame dieren in het park leefden. Eerder waren ze al gezien in Tanzania en in een ander deel van Kenia.

Lees ook  Hond sterft plots na stomme fout – nu waarschuwen ze alle hondeneigenaren voor verborgen gevaar

De giraffen hebben leucisme, een aandoening die leidt tot een verminderde pigmentatie. Dit is iets anders dan albinisme, want de giraffen hebben wel donkere ogen in plaats van lichte ogen, een eigenschap van albinisme.

Verdachte van gooien baby van Ridderkerks balkon op vrije voeten

25-jarige jongen overleden na ‘goedkope maagverkleining in Turkije’