in

Ze spuit mosterd in het bad, maar wanneer de mosterd haar huid aanraakt? Ik had geen idee…

Het is algemeen bekend dat mosterd ontzettend goed is voor je gezondheid. Mosterd is gemaakt van mosterdzaad en mosterdzaad heeft al vele malen bewezen dat het de kanker stimulerende componenten in slechte voeding kan compenseren.

Ook is er bewezen dat mosterd de groei van bepaalde vormen van kanker zoals blaaskanker kan remmen. Mosterdzaad heeft dit te danken aan de aanwezigheid van de stof: Allyl Isothiocyanate. Naast de anti-carcinogene werking is mosterd ook zeer rijk aan allerlei voedingsstoffen.

Maar wist je dat mosterd goed is voor nog veel meer verschillende dingen? Heb je bijvoorbeeld last van kramp en/of spierpijn? Mosterd kan ervoor zorgen dat je die pijn weer volledig onder controle kan krijgen. Bekijk de andere gezonde voordelen van mosterd hieronder!

Tegen spierpijn

Bij de grotere spiergroepen (denk hierbij aan je benen of rug) kan een mosterdbad enorm helpen om de pijn te verzachten. Laat het bad vollopen en meng hierdoor twee eetlepels mosterd en twee eetlepels Epsom badzout.

Lees ook  Zoekacties in Koarjum vanwege dood Karin Grijpstra

De mosterd zorgt er in dit geval voor dat de effectiviteit van het zout sterker word, waardoor pijntjes makkelijk worden weggenomen.

Gezondere huid

Mosterd kan zelfs dienen voor een geweldig gezichtsmasker. Het zit namelijk boordevol met antioxidanten, vitamine E en andere stoffen die gezond zijn voor je huid. Als je dit gaat uitproberen, vermijdt de plekken om je oog, en laat het drogen voor 15 minuten. Haal het er vervolgens met warm water af.

Hair Conditioner

Mosterd olie werkt ideaal voor het haar. Nadat je je handen gewassen hebt normale conditioner, smeer je een handvol mosterdolie in je haar.

De ideale periode om het in te laten werken is zo lang mogelijk (8 uur is ideaal). Maar LET OP; draag wel iets over je hoofd heen om eventuele vlekken te voorkomen op het meubilair.

Lees ook  Mama onthoofdt dochtertje (5) omdat ze om ontbijtgranen vroeg.

Tegen een zere keel

Hier heeft iedereen wel eens last van. Maar maak je geen zorgen! Meng een eetlepel mosterdzaadjes met het sap van een halve citroen, een eetlepel zout en een eetlepel honing.

Laat dit mengsel koken in 300ml water, en laat het vervolgens afkoelen tot een aangename temperatuur.

Gorgel dit mengsel twee keer per dag en je zult zien dat je keel een stuk minder pijnlijk zal zijn. Als symptomen langer dan drie dagen aanhouden is het altijd verstandig om een arts te raadplegen.

Anti-griep

Merk je dat je lichte griep symptomen krijgt? Smeer dan een klein laagje mosterd op je borst. Leg vervolgens een warm washandje erop en laat de magie zijn werk doen. De warmte in combinatie met de mosterd zal je lichaam kalmeren, en de symptomen zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

DIT gebeurt er als cannabis(olie) in aanraking komt met k*nkercellen…

Vader zet zijn mes in een enorme kakkerlak. Maar wanneer hij de binnenkant bekijkt? ONGELOOFLIJK!