in

Norma ziet eruit als een jonge vrouw, maar toch is ze 70! Dit is haar geheim!

Het is waar dat de tijd voor iedereen voorbij gaat, maar er zijn er die erin slagen het op een beslist effectievere manier onder ogen te zien. Leeftijd is tenslotte een gemoedstoestand, zelfs als ons lichaam ons duidelijk laat merken dat de jaren voorbij gaan. Ouderdom mag echter geen excuus zijn om jezelf te laten gaan: het is altijd goed om te proberen fit te blijven. Een vrouw met de naam Norma Williams laat zien dat leeftijd eigenlijk maar een getal is. Norma ziet eruit als een jonge vrouw, maar toch is ze 70!

Norma Williams heeft besloten om haar leven radicaal te veranderen, van het regenachtige en grijze Londen naar het zonnige en vrolijke Italië. De vrouw beweert dat nu ze 70 is, ze zich veel beter voelt dan toen ze 20 was. Maar hoe bleef Norma al die jaren zo goed in vorm? Wel, haar geheim is vrij eenvoudig en zal je niet al te veel verrassen: gezond eten en bewegen. Had je dat ooit gedacht?

  Meisje (8) is ‘s werelds jongste persoon die van ouderdom sterft

Norma begon op 20-jarige leeftijd met trainen en blijft sindsdien oefeningen doen en veel wandelen in een poging zichzelf actief te houden. Zo’n actieve levensstijl helpt vrouwen hun gewicht onder controle te houden. Bovendien streeft de atletische “oma” naar een gezond en uitgebalanceerd dieet.

Norma is zich ervan bewust dat je om er mooi uit te zien niet superdun hoeft te zijn – het belangrijkste is om hersenen te hebben. Intelligentie is het belangrijkste.

Norma is echter niet iemand die zich dingen ontzegd als het om eten gaat. Bij het ontbijt drinkt ze twee cappuccino’s met wat brood; dan een banaan of een sinaasappel, of ander seizoensfruit. Tijdens het avondeten probeert ze meestal eiwitten met groenten te eten: wortelen, broccoli, bonen, champignons in sojasaus, olijfolie, zaden, bosbessen of stukjes walnoot. Haar favoriete gerecht is echter volkoren spaghetti met groenten en olijfolie. Deze laatste is een fundamenteel ingrediënt, dat ze heerlijk vindt en aan elk gerecht toevoegt. Als snack eet Norma koekjes, pure chocolade of salade met Griekse yoghurt, honing en noten.

  Vrolijk jongetje verdrinkt geruisloos terwijl mama even haar rug draait.

Al met al heeft Norma geen magische formule om er jong uit te zien – de sleutel is gezond eten en constante beweging. Kortom, iedereen kan het!

Een meisje keert terug van vakantie en neemt de zwerfhond mee die altijd aan haar zijde was

“Zo dun, wat is er aan de hand?”: fans maken zich zorgen om felvermagerde Miley Cyrus