in ,

Wonderbaby met half hoofd weet 48 uur te overleven

Een bijzondere baby uit India heeft een groep artsen enorm doen verbazen. Het meisje met een half hoofd wist 48 uur lang te overleven. Volgens de artsen is ze dan ook een medisch wonder, schrijft The Mirror.

Vlak na de bevalling stond het rijen dik voor het ziekenhuis in de deelstaat Uttar. Velen wilden het wonderkind dolgraag bewonderen.

De 32-jarige moeder beviel donderdag van het zwaar misvormde meisje. In de baarmoeder waren de hersenen van het kindje niet goed ontwikkeld. Maar omdat haar hartje sterk genoeg was, wist de wonderbaby in leven te blijven.

Lees ook  Vrouwelijke werknemers mogen menstruatieverlof nemen

Ongezond eetpatroon
Het was een zware bevalling. „Het meisje huilde niet. Ze had grote, uitpuilende ogen die al open waren bij de geboorte omdat haar hoofd zich niet goed had gevormd”, vertelt de verantwoordelijke arts.

„Deze complicaties zijn een gevolg van een onregelmatig en ongezond eetpatroon van de moeder gedurende de zwangerschap”, vervolgt de gynaecoloog.

Lees ook  Ouders laten tweeling achter om te gaan feesten, één baby overlijdt

Dat het meisje maar liefst 48 uur wist te overleven, noemen de artsen een medisch wonder. Ook is het volgens de deskundigen opmerkelijk dat de moeder deze zware bevalling heeft overleefd.

„Ze heeft een moeilijke bevalling gehad en is veel vocht en bloed verloren. Ze moet nu aansterken en het verlies van haar kindje verwerken.”

Afvoer eindigt in kruipruimte, verkoper krijgt boete

Automobilist gaat op aparte wijze om met filestress