in

Wie zijn Delano G. en Kamil E. – de verdachten in zaak Peter R. de Vries?

Wie zijn Delano G. en Kamil E., de twee mannen die verdacht worden van de moordaanslag op Peter R. de Vries en wat is hun verband met Ridouan Taghi?

Na de aanslag op Peter R. de Vries op dinsdagavond rond 19.30 werden drie mannen aangehouden. Een 18-jarige uit Amsterdam werd al vrij snel vrijgelaten, maar twee mannen bleven achter bij de politie: de 21-jarige Delano G. en de 35-jarige Kamil E.

Delano G.
Delano G., een bekende van de politie, is afkomstig uit Tiel. Volgens de nieuwssite curacao.nu zou Delano G. van Arubaanse afkomst zijn. De 21-jarige was actief bij 101Barz, een platform voor rappers dat deel uitmaakt van BNNVARA. Daar stond hij bekend onder de artiestennaam ‘Demper’. Kort nadat de identiteit van G. bekend werd gemaakt, werden alle beelden van de 21-jarige verwijderd.

Delano komt het meest overeen met het signalement van de schutter, en is dus mogelijk degene die de trekker overhaalde bij de aanslag op Peter R. de Vries.

Lees ook  Doktoren pompen 15 blikjes bier in maag van man om zijn leven te redden

Kamil E.
Na de aanslag werd de 35-jarige Pool Kamil Pawel E. uit Maurik in een vluchtauto gearresteerd op de A4. Een week geleden werd hij ook in de boeien geslagen door de politie. De reden voor die arrestatie was een dreigement waarbij mogelijk een vuurwapen werd gebruikt. E. werd kort na die aanhouding alweer op vrije voeten gesteld.

Volgens het Poolse nieuwskanaal TVN24 werd de 35-jarige veelpleger in zijn geboorteland gezocht door de politie.

Ridouan Taghi
Boevennieuws meldt dat alles erop wijst dat de aanslag in opdracht van Ridouan Taghi is gepleegd. Maurik en Tiel, de woonplaatsen van de twee verdachten, worden vaak in verband gebracht met de 26Kopergroep. Daarnaast werd eerder bekendgemaakt dat Peter R. de Vries op de dodenlijst van Ridouan Taghi zou staan, wat de drugsbaas in een brief aan de misdaadverslaggever ontkende. Taghi vertelde daarin dat hij respect had voor Peter en dat die niks te vrezen zou hebben.

Lees ook  Poepmessen bestaan tegenwoordig en blijkbaar hebben meer gezinnen het dan je denkt

Aanslag
Dinsdagavond is misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Hij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De misdaadjournalist is in zijn hoofd geraakt, zo meldt Het Parool. De aanslag vond plaats aan de Lange Leidsedwarsstraat. De Vries was daar ’s avonds aanwezig voor de opnames van het televisieprogramma RTL Boulevard, waar hij te gast was. De schoten werden rond half 8 gelost. Bronnen in advocatenkringen melden aan NOS dat het ging om vijf schoten.

Sinds 1991 werkt De Vries als misdaadverslaggever, waaronder lange tijd als verslaggever voor Panorama. Van 1995 tot en met 2012 is hij te zien in zijn eigen televisieprogramma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Nadat zijn programma stopte, is hij regelmatig te zien bij RTL Boulevard, waar hij ook dinsdagavond te gast was.

 

Waarom vrouwen langer leven dan mannen: Proberen aan boord te komen met een trappetje

Gewapende overval op Vlaams scoutingkamp: ’We zijn in shock’