in

Wie is Colinda’s reddende engel na haar ongeluk op de A16? ‘Ik wil het kunnen afsluiten’

Wie is toch de man die op maandagochtend 25 januari hielp bij een ongeluk langs de A16? Dat is de vraag die de Bredase Colinda van der Beemt nu al vier weken bezighoudt. “Ik moet hem spreken voordat ik het ongeluk kan afsluiten.”

“Ik reed om 7.40 uur vol goede moed naar mijn werk en dat gebeurt me niet vaak op de maandagochtend”, vertelt Colinda lachend aan Hart van Nederland.

Op de A16 gaat het mis als de vrachtwagen die ze passeert haar van achter aantikt. “Ik reed honderd kilometer per uur, dus dan word je als een ongeleid projectiel afgeschoten. De auto is gaan rollen, tollen en tot stilstand gekomen in de greppel.”

Haar auto eindigt op zijn dak, waardoor Colinda ondersteboven hangt. “Ik kreeg de deur niet meer open en raakte in paniek”, vertelt ze geëmotioneerd.

Lees ook  Bewezen: ijsjes eten maakt je slimmer én gelukkiger

“Ik had een volle tank en als ik ergens bang voor ben is het vuur. Ik ben op het raam gaan timmeren en om hulp gaan roepen.”

‘Mevrouw, ik kom u helpen’
Dan hoort Colinda een stem en de geruststellende woorden: “Mevrouw, ik kom u helpen.” Doordat ze opkijkt in de richting van het geluid, ziet ze een weg naar buiten.

“Ik zag een opening waar ik op handen en voeten uit kon kruipen. Die man heeft mij verder geholpen de berm in.”

Daar voelt het ongeluk van een paar minuten eerder als een slechte droom. “Maar het was werkelijkheid”, vertelt de Bredase met gebroken stem.

“Voordat ik het wist was de ambulance er en werd ik afgevoerd. Ik heb de man nog een klopje kunnen geven, maar dat is het.”

Lees ook  Gaby blaaser viert verjaardag in veel te klein badpakje!

Gebroken borstwervel
Colinda houdt een gebroken borstwervel, een hoop kneuzingen en een zwakke wervelkolom over aan het ongeluk. “Zitten gaat niet al te best, maar gelukkig gaat liggen en lopen op zich wel”, vertelt ze. “Ik leef nog.”

Nu, bijna een maand na het ongeluk, wil ze niets liever dan haar reddende engel vinden. “Ik heb nog zoveel vragen die hij misschien kan beantwoorden, dan kan ik het afsluiten”, legt Colinda uit.

“Er zijn ook een paar dingen die wringen, misschien kan hij daar duidelijkheid over geven. Heeft hij meer gezien?”

Ben jij Colinda’s reddende engel, of weet jij wie de man is? Laat het dan weten aan Hart van Nederland via telefoonnummer 020-8007702 of per e-mail via hart@talpanetwork.com.

Kind overleden bij aanrijding in Hoogezand

Man gooit vuurwerkbom in zak met stront door brievenbus: ‘Het liep uit de hand tussen ons’