in

Wetenschappers zeggen dat klimaatverandering een ‘explosie van het aantal spinnen’ gaat veroorzaken

Het snel veranderende klimaat beïnvloedt de wereld op meer manieren dan je zou verwachten; wetenschappers hebben ontdekt dat het een babyboom onder spinnen heeft veroorzaakt.

Hoewel veel van de focus rond klimaatverandering ligt op het smelten van ijskappen en extreme weersomstandigheden, moet worden opgemerkt dat het ook talloze soorten treft.

De opwarmende planeet is een bedreiging voor veel van de wezens die op aarde leven, inclusief mensen, hoewel het lijkt dat sommige soorten spinnen zich hebben aangepast om langdurig hoge temperaturen in hun voordeel te gebruiken – tot ongenoegen van arachnofoben.

Door het fenomeen van de Arctische versterking, waarbij de temperaturen in het Noordpoolgebied dramatischer stijgen in vergelijking met gebieden op de middelste breedtegraad, beleeft de regio langere zomers.

Een nieuwe studie, geleid door Toke Høye van het Arctic Research Center en de afdeling Bioscience van de universiteit van Aarhus, Denemarken, ontdekte dat soorten zoals de wolfsspin zich al aanpassen aan de warmere omstandigheden, en als gevolg daarvan hebben ze twee percelen kunnen uitbroeden van nakomelingen tijdens de zomer, in plaats van slechts één zoals ze normaal zouden doen.

Lees ook  13-jarige meisje flink mishandeld, filmpje op internet gedeeld

De gegevens voor wolfspinnen dateren van bijna 20 jaar, waarbij onderzoekers van het Zackenberg Research Station in het noordoosten van Groenland de soort bestudeerden als onderdeel van het Groenland-ecosysteemmonitoringsprogramma.

De spinnen werden gevangen in kleine valstrikken die in verschillende vegetatietypen waren opgesteld, en onderzoekers volgden ze door het aantal eieren in de eierzakken van de afzonderlijke spin te tellen en te vergelijken met de tijd van het seizoen waarin het dier werd gevangen.

Door te kijken naar de verdeling van het aantal eieren in de zakjes gedurende het hele seizoen, ontdekten onderzoekers dat de spinnen in sommige zomers twee eierzakjes produceerden, meldt The Independent. De gegevens suggereren dat hoe eerder de sneeuw van de grond verdwijnt, hoe groter het aantal spinnen is dat een tweede partij baby’s kan produceren.

Høye besprak de bevindingen en zei:

We hebben nu de langste tijdreeks van spinnen verzameld in het noordpoolgebied. Door de grote hoeveelheid gegevens kunnen we laten zien hoe kleine dieren in het noordpoolgebied hun levensgeschiedenis veranderen als reactie op klimaatverandering.

Lees ook  Handtas van 1.700 euro van Bottega Veneta wordt verward met... hondenpoepzakje

Deze veranderingen zijn niet [eerder gedocumenteerd] en er zijn aanwijzingen dat het fenomeen een belangrijke rol speelt voor arctische insecten en spinnen.

Wolfsspinnen voeden zich met kleine organismen zoals springstaarten in de grond en als de hausse leidt tot een langere toename van het aantal spinnen in het noordpoolgebied, kan dit een invloed hebben op voedselketens.
Høye voegde toe:

We kunnen alleen speculeren over hoe de ecosystemen veranderen, maar we kunnen nu vaststellen dat veranderingen in de reproductie van soorten een belangrijke factor zijn om op te nemen wanneer we proberen te begrijpen hoe arctische ecosystemen reageren op de stijgende temperaturen op de planeet.

Dus daar heb je het; Als de dreiging om in de toekomst op een kale, verweerde planeet te leven, je niet aanmoedigt om je ecologische voetafdruk te verkleinen, dan is de dreiging om overspoeld te worden met spinnen misschien wel reëel.

Deze 18-jarige vrouw at haar eigen paard op, en het internet is woest

NVWA waarschuwt voor SARM’s