in

Wetenschap bewijst: dikke mensen zijn gelukkiger

Bierbuikje? Grote kans dat jij je over het algemeen wat minder druk maakt dan de spillebeentjes van deze wereld. Dikke mensen zijn namelijk gelukkiger, aldus een onderzoek van de universiteit in Bristol.

De feestdagen komen eraan, dus dat wordt weer onbeperkt rollade naar binnen trappen, minimaal een dagdeel lang gourmetten en alles uit de voorraadkast in de kaasfondue dippen.

Kortom, grote kans dat de wijzer van de weegschaal iets verder naar rechts uitslaat na de Kerst. Erg? Nee joh. Dikke mensen zijn namelijk gelukkiger.

Lees ook  Vader liet overleden jongen (4) die smeekte om voeding handgel drinken

Maak je niet dik
Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Bristol. De Britse wetenschappers onderzochten daarbij een half miljoen mensen tussen de 37 en 73 jaar, en concludeerden:

dikke personen zijn gelukkiger dan magere mensen. Ze vinden zichzelf minder nerveus, doen het vaker kalmpjes an en ervaren dan ook minder stress.

Wat het verband tussen gewicht en stress is? Ook daar hebben de knappe koppen uit Bristol over nagedacht.

Lees ook  Broer Tom en zus Lena zijn al 20 jaar een stel: 'Onze liefde is een vloek'

Hun theorie luidt als volgt: mensen die zo’n relaxte persoonlijkheid hebben, maken zich over het algemeen niet zo druk over zaken, en dus ook niet over hun calorie-inname.

Het gevolg: minder stress, maar meer kilo’s. Ze zeulen dus wel meer mens met zich mee, maar huppelen gelukkiger en zorgelozer door het leven.

Nadeel: meer kans op diabetes en hart- en vaatziekten. Dat dan weer wel.

Studie: scheten inhouden erg slecht voor de gezondheid

Monica Geuze showt fenomenaal lichaam in bikini