in

Wetenschap bevestigt: korte mannen zijn bozer en gewelddadiger dan lange mannen

Het Korte Man Syndroom. Traditioneel is het een term die we gebruiken om onze vrienden op te heffen die zich aan de iets kleinere kant van het leven bevinden.

Het blijkt dat het echt iets kan zijn. Volgens rapporten hebben onderzoekers van het Center for Disease Control in Atlanta, Georgia, onlangs een onderzoek uitgevoerd waarbij mannen die zich het minst mannelijk voelen het grootste risico lopen als het gaat om het plegen van gewelddadige en criminele activiteiten.

Gecombineerd met onderzoek van de universiteit van Oxford – datgene wat beweerde dat iemands beperkte lengte gevoelens van kwetsbaarheid en paranoia kan verhogen – zorgt het voor een interessante lezing, vooral als je een vriend hebt die, bij gebrek aan een betere term, een klein mannetje is…

Lees ook  7 vreemde dingen die vrouwen allemaal met hun boezem doen

Volgens de studie uitgevoerd door het Center of Disease Control, kunnen mannen die zichzelf als minder mannelijk beschouwden, lijden aan “mannelijke discrepantie stress” en bijna drie keer zoveel kans hebben om gewelddadige aanvallen met een wapen te plegen, of anders een aanval die leidt tot een letsel.

Onderzoekers ondervroegen 600 mannen tussen 18 en 50 jaar over de perceptie van mannelijk geslacht, zelfbeeld en gedrag in relatie tot drugsgebruik, geweld en criminaliteit.

Ook bekend als het “Napoleon Complex”, kan een lengteverlaging soms ertoe leiden dat mensen overcompenseren als het gaat om het vertonen van mannelijkheid, waaronder verhoogde agressie en kracht.

“Als je je kleiner voelt, voelen mensen zich paranoïde, wantrouwend en zullen ze eerder denken dat mensen ernaar staren of erover praten”, beweert de studie van de Universiteit van Oxford.

Lees ook  Deze winter blijven we lekker binnen! Samsung biedt namelijk nu een 219-inch tv aan

Dit betekent natuurlijk niet dat elke lange man een vriendelijke reus is, net zoals het niet bevestigt dat elke man die als kort wordt beschouwd een enkelbijtende ruziezoeker is.

Dat gezegd hebbende, het biedt een interessante hypothese voor degenen die geloven dat kortere mannen meer kans hebben om ermee te beginnen.

Wat denken we dames en heren? Denk je dat het Korte Man Syndroom echt is? Laat het ons weten in het opmerkingenveld hieronder.

Terwijl je toch bezig bent, waarom tag je je korte vrienden niet, en deel dit artikel om vandaag nog wat nuttige informatie te verspreiden.

Huiveringwekkend: attractie in India komt los en valt 6 meter naar beneden, minstens 2 doden

3 kinderen komen om bij aanrijding met trein