in ,

Waarschuwing voor Yolanthe: ‘Dit is schadelijk voor Xess’

Dat Yolanthe Cabau enorm close is met haar zoontje Xess Xava (5) is voor haar volgers geen geheim. Maar orthopedagoge Gerda de Boer trekt aan de bel: volgens haar zit er iets niet helemaal snor…

Sinds de breuk met Wesley Sneijder vertoeven Yolanthe en haar zoontje Xess gezamenlijk in Los Angeles. In een interview met de Linda gaf Yolanthe toe dat dat best eenzaam kan zijn.

,,Maar ik heb vooral behoefte aan liefde,” onthulde ze. ,,Een arm om me heen als ik me rot voel. Ik moet nu alle ballen in m’n eentje hooghouden, en dat is soms lastig.”

Lees ook  Man doodt vriend na gebruik ayahuasca: 'Ik dacht dat hij de duivel was'

Weinig zien
Een pedagoge uit haar zorgen tegenover Story. Volgens Gerda de Boer is het niet goed voor de kleine Xess dat hij zijn vader zo weinig ziet.

,,Toch is het enorm pijnlijk als ouders en kinderen elkaar geruime tijd niet zien”, vertelt de orthopedagoog.

,,Voor een kind kan dat zelfs schadelijk zijn. Er treden dan gevoelens van gemis op, dat zorgt voor innerlijke twijfel. Kinderen kunnen zichzelf daar de schuld van geven.”

Volgens de pedagoog krijgt Xess naarmate hij ouder wordt steeds meer het besef dat ‘een ouder die ver weg woont, ook echt ver weg is’.

Lees ook  Paard dood na landing luchtballon Tilburg

Verdriet
Ook beweert de pedagoge dat Yolanthe het verdriet van een gebroken gezin lijmt door veel op haar zoon ‘te leunen’. Iets waarvoor ze haar waarschuwt.

,,Een kind kan een ouder best eens troosten, maar dat moet niet te vaak gebeuren. Als een kind ziet dat een vader of moeder hem of haar nodig heeft, zorgt dat voor een rolomkering.

Dan krijgt het kind niet de kans kind te zijn en zijn of haar eigen verdriet of gemis te verwerken”, aldus de pedagoge.

Youtube Gio (22) reageert op kinderlokker reacties op zijn 16-jarige vriendin

Jongen beëindigt leven nichtje (7) omdat ‘ze hem boos maakte’