in

Waarom je beter eerst aan het asfalt voelt voor je de hond uitlaat

Het voelt alsof de zomer net aangekomen is voor velen onder ons. En dat betekent ook dat het tijd is om ons te beschermen tegen schadelijke UV stralen. Een pet dragen, zonnebrandcrème smeren en gewoonweg uit de felle zon blijven zijn enkele manieren om je te beschermen.

Maar terwijl velen onder ons zichzelf en hun kinderen beschermen tegen de zon, vergeten we vaak onze huisdieren. De meeste honden en katten hebben een vacht die hun lichaam beschermt tegen verbranding door de zon, maar we mogen hun poten niet vergeten. Vorige zomer deelde een Amerikaanse dierenkliniek een foto die toont hoe slecht het kan zijn wanneer honden op een hete ondergrond wandelen op een warme zomerdag.

Nu is het tijd om deze foto opnieuw te delen, zodat geen andere honden dit hoeven mee te maken.

De foto werd gepubliceerd op de Facebookpagina van ‘Hip Dog Canine Hydrotherapy & Fitness‘, met de volgende tekst eronder:

Lees ook  Hond achtergelaten in park met “gratis” op haar vacht geschreven met permanent marker

“Dit is wat er gebeurt wanneer een hond op een te hete ondergrond wandelt! Beste mensen, controleer daarom altijd eerst of de ondergrond te warm is. Als het te warm is voor jou, is het zeker en vast te warm voor je trouwe huisdier!”

Maar hoe weet je nu echt wanneer de grond te warm is?

Moon Valley Canine Training kwam met een goede regel om te bepalen wanneer het te heet is om je hond uit te laten. Raak de grond aan met de achterkant van je hand en tel tot vijf. Voel je het branden? Dan is het ook voor je hond zeker en vast te warm!

Het is belangrijk om te onthouden dat asfalt vaak warmer is dan je denkt. Gras wordt nooit te warm. Dus op echt warme zomerdagen neem je de honden bijvoorbeeld best mee naar het park. Als alternatief bestaan er speciale ‘schoenen’ die de gevoelige poten van je hond beschermen.

Lees ook  Waarom Sylvie zweeg over de ernst van haar ziekte

Vergeet niet dat ook zand erg warm kan worden! Als je de hond meeneemt naar het strand, voel dan ook eerst even of de temperatuur van het zand doenbaar is. Voel ook in het zand, niet enkel op de oppervlakte. Een dag waarop het veel waait kan de ondergrond frisser doen lijken, en misleidend zijn wat betreft de echte temperatuur.

Last but not least, vergeet niet om je hond gehydrateerd te houden in de hitte!

Nu je dit gelezen hebt, kan je ook andere mensen die een hond hebben inlichten. Deel aub deze informatie om alle honden te beschermen van onnodige brandwonden deze zomer!

Meisje weggehaald van haar familie en in tehuis geplaatst, deze film laat niemand onberoerd

Vrouw neemt foto van onbekende familie – dagen later ontvangt ze een SMS van onbekend nummer die haar rillingen geeft