in

Waarom hij zijn dochter (5) vermoordde en in brand stak

In Oekraïne werd een man aangehouden op verdenking van de moord op een vijfjarig meisje en haar daarna verbrand te hebben.

Pavel Makarchuk (50) werd ervan beschuldigd dat hij zijn dochter Darina verschillende keren geslagen had, waardoor ze op de grond viel en haar hoofd verwondde. Dan zou hij besloten hebben om zijn misdrijf te verdoezelen door het lichaam van het meisje in stukken te hakken en haar in de oven te verbranden. Dat meldt de lokale politie.

Regionale politiecommandant Zhytomyr Artem Lisogor zei: “De vader duwde of sloeg het meisje. Het kind viel op de grond en verwondde haar hoofd. Het meisje viel buiten bewustzijn en herstelde niet. De vader besloot om zijn misdrijf te verbergen, dus werd het kind in de oven gelegd en verbrand.”

Lees ook  Amersfoortse viespeuk eindelijk gearresteerd! Met pak slaag!

Negen maanden na het overlijden van het meisje komt er nu eindelijk een moordonderzoek. Ook de vrouw van Makarchuk werd gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid.

Toen de politie ter plaatse kwam, hadden ze hun driejarige zoon meisjeskleren aangetrokken om te doen uitschijnen dat Darina nog leefde.

Darina woonde twee jaar lang bij een pleeggezin en werd pas drie maanden voor haar overlijden weer aan de biologische ouders toevertrouwd. De pleegmoeder genaamd Natalya Kobernik had eerder al kritiek geuit op deze beslissing en had aangegeven dat er niet goed voor Darina gezorgd zou worden. Ze kreeg echter te horen dat Makarchuk ‘een betrouwbare en normale ouder’ was.

Lees ook  Bibian Mentel in RTL Boulevard: ‘Ik weet niet of ik ooit nog kan lopen

Makarchuk riskeert een gevangenisstraf tot 15 jaar indien hij schuldig wordt bevonden.

Zijn andere kinderen werden overgedragen aan de kinderbescherming.

Het maakt ons boos dat dit drama vermeden had kunnen worden. Het lijkt er zeer sterk op dat de sociale diensten hier aan hun verplichtingen tekort hebben geschoten door het meisje terug toe te vertrouwen aan de biologische ouders.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties.

Eén klap op Bevrijdingsdag en Younes (25) is een kasplantje

Hoge Veluwe wil geen wolven en sluit het park af met hoge hekken