in

Vrouwelijke stierengevechtster in ziekenhuis nadat ze werd aangevallen in het gezicht door zware stier

Veel mensen vinden stierengevechten een traditie die hoort bij de Spaanse cultuur. Maar de vraag is of het wel nog ethisch verantwoord is om dit te blijven doen.

Veel mensen vinden stierengevechten een traditie die hoort bij de Spaanse cultuur. Maar de vraag is of het wel nog ethisch verantwoord is om dit te blijven doen.

Dierenrechtenactivisten vechten al tientallen jaren tegen deze “traditie” waarin stieren gedwongen worden om zich te verdedigen in een barbaars gevecht tegen een man met een speer. Jaarlijks sterven duizenden stieren.

Deze stierengevechten dateren uit de tijden van gladiatorengevechten, en werden voor het eerst rond 711 voor Christus gestart.

Natuurlijk verdedigen de stieren zich ook, en daarbij raken de matadors vaak gewond of om het leven, zoals je zal zien in de video hieronder.

Hilda Tenorio, een van de weinige vrouwelijke stierenvechtsters werd in het nauw gedreven door een stier in het Mexicaanse dorpje Puebla.

Lees ook!
Moeder bevalt van kind terwijl zoontje het vastlegt op video – allemaal voorin de auto

De vrouw hield er verschillende zware wonden aan over en had chirurgische ingrepen nodig nadat de stier haar had aangevallen. Dat meldt de lokale krant El Sol de Puebla.

De stier, zo’n 500 kg zwaar, heet “Querido Viejo”. Vrij vertaald: “Mijn lieve oude vriend” en viel hij de stierenvechtster aan toen ze geknield op de grond zat.

Op die dag, 3 mei, hield de stierenvechtster er een gebroken gehemelte en gebroken kaakbeenderen aan over.

Het is niet de eerste keer dat Hilda gewond raakte tijdens deze gevaarlijke traditie. Al in 2010 werd ze eens aangevallen in het gezicht en had ze maar liefst 80 hechtingen nodig.

Na de botsing met de stier lag Hilda bewegingsloos op de grond. Omstaanders probeerden haar te helpen nadat ze werd vastgepind tegen de zijkant van de arena.

Lees ook!
Eenzame peuter in pyjama op straat gevonden in Oss

Later plaatste Hilda een bericht op haar Facebookpagina:

“Ik wil graag iedereen bedanken voor hun steun.

De verwondingen zijn zeer ernstig, waardoor ik ’s nachts nauwelijks kan slapen. Rechtop zitten is de enige manier.

Dokters hebben vastgesteld dat mijn bovenkaak volledig gebroken is.”

“Momenteel ben ik aan het wachten op de operatie die zo’n 6 uur zal duren. Dankjewel.”

Volgens The Independent werd Hilda Tenorio de derde Mexicaanse vrouw ooit die stierenvechtster werd in deze door mannen gedomineerde traditie.

“Volgens mijn weten zijn er slechts 14 vrouwelijke matadors actief, of actief geweest in de geschiedenis van het stierenvechten,” vertelde ze toen.

Bekijk het moment waarop Hilda werd aangevallen door de stier in de video hieronder. Let op: harde beelden.

Studie beweert: snelle wandelaars leven langer dan mensen die slenteren en in de weg lopen

Nicolette Kluijver toont afgetraind lichaam