in

Vrouw zit urenlang opgesloten bij lichaam van haar man die overleed aan coronavirus.

Een vrouw in Italië werd gedwongen om urenlang door te brengen bij het lichaam van haar man die aan het coronavirus overleden was.

Ze mocht haar huis niet uit omwille van de quarantainemaatregelen en daarom werd het stoffelijk overschot van haar echtgenoot ook niet opgehaald.

Burgemeester Giancarlo Canepa van de regio Borghetto Santo Spirito, waar het incident plaatsvond, vertelde aan CNN: “Ja, het klopt dat ze daar met het lichaam zat en dat we het maar pas woensdagochtend konden verwijderen (de man overleed maandag om 2:00 uur, red.).”

Lees ook  Famke Louise is er helemaal klaar mee

Niemand mocht het lichaam eerder benaderen uit veiligheidsoverwegingen. De burgemeester voegde er nog aan toe: “Helaas hebben we een protocol dat we moeten naleven.”

De burgervader merkt op dat de man eerder zou geweigerd hebben om naar het lokale ziekenhuis te gaan.

De lokale media brachten uitvoerig verslag over de wanhoop van de weduwe. De vrouw zou vanaf het balkon om hulp gesmeekt hebben.

Lees ook  Zo ziet het echte haar van Yolanthe Cabau eruit

Een buurvrouw getuigde: “Niemand kon dichtbij komen om haar te helpen of te troosten. Wij hopen dat dit snel wordt opgelost. Onze gedachten zijn bij haar.”

Hoestende man aangehouden in wachtrij voor coffeeshop

Familie van Mariëtte (84) die stierf aan coronavirus moet zelf naar ziekenhuis bellen om te vernemen dat moeder overleden is: “We waren totaal in shock”