in

‘Vrouw Wiersum stond naast hem toen hij werd geliquideerd’

De 44-jarige strafrechtadvocaat Derk Wiersum die woensdagochtend in Amsterdam werd geliquideerd, is op straat doodgeschoten, in de buurt van zijn eigen huis. Dat zegt een politiewoordvoerder.

De vrouw van de raadsman stond bij het slachtoffer, zeggen buurtbewoners. De politiewoordvoerder kan dat niet bevestigen. De vrouw is in ieder geval niet gewond geraakt; behalve Wiersum zijn er geen slachtoffers.

Diep geraakt, maar niet verbaasd
Wiersum stond als advocaat kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi. De familie van de kroongetuige is diep geraakt, maar niet verbaasd door de moord. Dat vertelt een broer van B. woensdag tegen De Telegraaf.

  ’18-jarige ontvoerd van Groningen naar Leeuwarden’

“We hebben vanuit de familie politie en OM voortdurend gewezen op de gevaren die wij als familie lopen. En iedereen die bij het liquidatieonderzoek Marengo betrokken is. Iedereen loopt gevaar. Een aanslag op een officier zou een volgende stap kunnen zijn”, aldus de broer van de kroongetuige.

Klopjacht op de dader
In de zoektocht naar de dader heeft de politie een Burgernet-melding uitgedaan. Daarin wordt mensen gevraagd uit te kijken naar een slanke 16- tot 20-jarige man, van ongeveer 1.75 meter. Hij is zwart gekleed, met een hoodie. Over de klopjacht op de dader of daders kan de politie vooralsnog niets meer zeggen.

  Jongetje (3) lag twee minuten onder water terwijl mama high werd van drank en drugs.

Eenzame peuter in pyjama op straat gevonden in Oss

JA! Hugo Kennis is verloofd met vriend