in

Vrouw ver kracht en gedwongen sporen te wissen in vijver

Tegen de man die in september 2017 een vrouw in haar woonplaats Breda zou hebben ver kracht, is vier jaar gevangenisstraf geëist.

Volgens de officier van justitie is bewezen dat de 28-jarige Bredanaar zijn slachtoffer heeft bedreigd en s*ksueel mis bruikt.

Ook zou de vrouw die nacht gedwongen zijn om in een vijver in de stad sporen van de verkrachting af te spoelen.

In 2019 is de man al eens veroordeeld in een vergelijkbare zaak. Toen omdat hij geprobeerd had om een andere vrouw te ver krachten en te doden.

Lees ook  Politie was drie keer in huis waar gewurgde Gita bleek te liggen

Omwonenden houden man staande
Een week voor die poging zou hij zich in het stadsdeel Tuinzigt aan de Bredase hebben vergrepen.

Het Openbaar Ministerie stelt dat de verdachte in deze zaak zijn slachtoffer op de fiets heeft achtervolgd en haar daarna met een mes heeft gedwongen tot de meest uiteenlopende s*ksuele handelingen.

Lees ook  Gewapende psychiatrische patiënt gearresteerd na steekpartij: 58-jarige vrouwelijke slachtoffer in levensgevaar

Na de ver krachting zou de vrouw ook nog zijn geschopt. Vervolgens sloeg de verdachte op de vlucht. Uren later wisten mensen die in de buurt wonen hem in de kraag te vatten.

Onderzoek
Burgemeester Paul Depla maakte direct bekend een onderzoek in te stellen naar hoe het kan dat de verdachte die eerder is veroordeeld voor ver krachting van een meisje uit zijn straat kon terugkeren in dezelfde omgeving.

Einde aan historische avondklok: maatregel die tot veel creativiteit leidde

Politie vindt 33.000 euro onder automat: dit gebeurt er met het geld