in

Vrouw steekt A15 over en laat kinderen in auto achter: ‘Levensgevaarlijk’

Een vrouw zorgde gisteren voor een zeer gevaarlijke situatie op de A15, bij Rhoon. Ze stak de snelweg over om benzine te halen. Haar drie kinderen had ze achtergelaten in de auto op de vluchtstrook.

erger Arjan Verhoeven reed die middag met zijn collega over de snelweg zoekend naar pechgevallen.

,,Mijn collega reed over de parallelweg en zag een auto met drie kleine kinderen op de vluchtstrook staan.

Er waren geen ouders in de buurt’’, vertelt Verhoeven. ,,We namen toen contact op met de verkeerscentrale die met camera’s inzoomde op de auto.

Lees ook  Patty Brard is kapot van verdriet: ‘Mijn kind verloren’

Ook zij zagen dat er drie kinderen in de auto zaten zonder ouders. Ik was een paar kilometer verderop en ben er toen direct naar toe gegaan.’’

Toen Verhoeven bij de auto arriveerde, zag hij een vrouw zes rijstroken verderop staan. ,,Ze zwaaide met een jerrycan naar me.

Ik riep haar dat ze daar moest blijven maar ze stak al de snelweg over richting de vangrail. Echt levensgevaarlijk!’’

De berger vervolgt: ,,Ik riep tegen haar: ‘blijf nou daar!’’ Maar ze wilde al oversteken, ze riep: ‘Ik wil naar mijn kinderen toe’.’’

Lees ook  Familie van Mariëtte (84) die stierf aan coronavirus moet zelf naar ziekenhuis bellen om te vernemen dat moeder overleden is: “We waren totaal in shock”

Rijkswaterstaat had al boven de weg een kruis geplaatst en Verhoeven zorgde ervoor dat de auto’s afremden waardoor de vrouw snel kon oversteken.

,,Echt, ik vond het zo stom’’, vertelt Verhoeven. ,,Ze zei de hele tijd dat ze toch naar haar kinderen wilde, maar wat als ze was doodgereden? Wie zorgt er dan voor de kinderen?’’

De politie en Rijkswaterstaat waren inmiddels ook ter plaatse en hebben de vrouw stevig toegesproken.

3 kinderen komen om bij aanrijding met trein

Nog even volhouden: na vandaag komt de zon weer terug