in

Vrouw offert zichzelf op om haar verloofde van een zeldzame ziekte te redden.

We stellen je voor aan Alix Cirigliano en Bett Epps. Cirigliano doneerde haar nier om het leven van haar verloofde Epps te redden.

In oktober 2014 kreeg Epps de diagnose van focale segmentale glomerulosclerosis. De zeldzame ziekte laat littekens achter op de nier, waardoor er nog maar 13 procent van zijn linkse nier werkte en negen uur per dag dialyse nodig had.

“Toen ik 12 jaar oud was, vonden ze proteïne in mijn urine, waarvan toen gezegd werd dat het normaal is voor jonge jongens die aan sport doen”, zei hij. “We lieten het toen niet verder onderzoeken. Wellicht hadden we het toen dan al kunnen weten.”

De symptomen van Epps manifesteerden zich voor het eerst tijdens de eerste date met Cirigliano. Epps vroeg Cirigliano ten huwelijk in het ziekenhuis nadat een niertransplantatie afgebroken moest worden.

Die eerste potentiële nierdonor was een voormalige student van haar vader. De procedure moest stopgezet worden toen het hart van de kandidaat stopte met kloppen.

“Mijn moeder had zoiets van, ‘De operatie zal niet doorgaan, maar je gaat haar toch nog altijd vragen, niet?’”, vertelde Epps. En hij vroeg haar inderdaad ten huwelijk.

Tien maanden later zou Cirigliano haar eigen nier aan Epps doneren. Een heroïsch gebaar van liefde.”

Ze gingen nog maar een maand samen uit toen Epps naar de spoedafdeling afgevoerd moest worden. Ze hadden de verjaardag van Cirigliano gevierd.

Cirigliano was de beste match om een nier te doneren van een lijst waarop ook de broer van Epps en een voormalige worstelcoach stonden.

Zou jij dit doen voor je geliefde?

Vader “sloeg zijn babydochter herhaaldelijk vanaf haar geboorte totdat hij haar 3 weken later doodde.”

15 schaamteloze mensen die in het openbaar doen alsof ze thuis zijn