in ,

Vrouw met alzheimer wordt getraind door supermarkt om te blijven werken

Er zijn een aantal bedrijven die al te graag in de krantenkoppen willen komen om alle verkeerde redenen.

Ze behandelen hun werknemers niet goed en halen de krantenkoppen vanwege hun gebrek aan begrip voor hun werknemers.

Eén supermarkt heeft besloten om tegen die trend in te gaan. Toen bleek dat één van hun medewerkers de ziekte van Alzheimer had, besloten ze om haar kosten wat het kost te ondersteunen in het werk.

Doron Salomon heeft het verhaal van zijn moeder verteld, in de hoop aandacht te krijgen voor de vriendelijkheid van deze supermarkt.

Sainsbury’s heeft haar 7 jaar geleden aangenomen. Sindsdien is ze een geweldige werknemer. Ze is een vakkenvuller en is heel goed in het afhandelen van online bestellingen.

Lees ook  Peuter eet drugs in park, denkt dat het snoep is

Uiteindelijk kreeg ze haar diagnose en de doktoren vertelden tegen haar dat ze niet meer kon werken.

Alzheimer diagnose
Sainsbury’s besloot om op haar te letten en haar toe te staan om door te gaan. In plaats van haar te ontslaan nadat ze de diagnose van alzheimer had gekregen, nam Sainsbury’s een bijzondere beslissing.

Ze zouden haar trainen. Ze had haar vermogen om te leren op dit moment nog niet verloren. Het enige wat ze nodig zou hebben, was een beetje hulp. De winkel wilde zoveel mogelijk leren over haar toestand.

Ze wilden immers geen werknemer verliezen die al zo lang werkte voor de supermarkt. Zelfs als ze in de winkel zou aankomen en er in de war zou uitzien, zouden ze werk voor haar regelen, zodat ze toch kon blijven.

Lees ook  Heb jij een broer? 9 redenen waarom hij de belangrijkste man in je leven is

Ze werd een paar extra maanden vastgehouden en ze gaven haar een gehele nieuwe titel. Doron’s moeder leerde hoe ze bakken schoon moest maken en dit stelde haar in staat om nuttig te blijven tijdens haar zieke jaren.

Hoewel de meeste winkels de vrouw waarschijnlijk hadden laten gaan zodra ze haar geheugen begon te verliezen, besloot Sainsbury’s niet toe te staan dat er iets met haar zou gebeuren.

Wanneer de oudere mensen beginnen achteruit te gaan, is het van belang dat ze nuttig blijven. Door ouderen kleine taken te geven, kan ervoor zorgen dat ze in hun geest scherp blijven.

Vermiste Ann (25) uit Zwammerdam in goede gezondheid gevonden

Bredanaar is 12 jaar ouder dan in zijn paspoort staat: ‘Ik moet nu wel heel veel langer doorwerken’