in

Vrouw durfde geen korte broek aan en schrok bij aanraking, ze vertelde te zijn misbruikt: eis 20 maanden cel

ETTEN-LEUR – ‘Hier woont een kinderverkrachter’, stond op een spandoek dat voor zijn huis was gehangen. Dat moet nog maar bewezen worden, maar een 39-jarige man uit Etten-Leur zou daarom twintig maanden de gevangenis in moeten, eiste officier van justitie Eva van Aalst maandag bij de rechtbank in Breda.

Tussen 2008 en 2011 zou hij ontucht hebben gepleegd met een meisje van toen 13. De man ontkent stellig dat hij dat deed.

De beschuldiging kwam toen het vermeende slachtoffer, inmiddels een twintiger, drie jaar geleden aangifte deed. Ze kreeg in die tijd problemen met haar vriend. Die werd geconfronteerd met een vrouw die geen korte broek aan durfde en die schrikachtig reageerde als hij haar aanraakte. De man dacht eerst dat de vrouw was mishandeld, maar na enkele gesprekken vertelde ze te zijn misbruikt.

Lees ook  Nietsvermoedende klanten eten ijsjes uit wc pot

De verdachte was aangetrouwde familie van de ouders van het meisje. Hij werd geconfronteerd met het misbruik doordat het slachtoffer appjes zou hebben gestuurd met vragen over het misbruik. Daarop reageerde hij afhoudend.

De officier van justitie vond dat opvallend. ,,Als u zo zeker bent dat het niet is gebeurd, waarom roep je dan niet steeds: Waar heb je het over?’’ Voor de aanklager zijn de appgesprekken steunbewijs.

De verdachte ontkent echter dat hij de WhatsApp-gesprekken voerde. ,,Ik moet zijn gehackt. Er staat ook niks op mijn telefoon.’’ Maar dat was niet helemaal waar, legde één van de rechters voor. Er zijn drie profielfoto’s van het slachtoffer gevonden op de telefoon. Die werden erop gezet op precies het moment dat verschillende gesprekken startten. Daar had de verdachte niets op te zeggen.

Lees ook  Arts verpest operatie volledig- Vrouw poept door vagijn

Veel last gehad van de beschuldiging
Volgens zijn advocaat Dicle Çolak heeft de man heel veel last gehad van de beschuldiging. Zo werd een spandoek bij zijn huis gehangen met de tekst ‘Hier woont een kinderverkrachter’ en zou er ‘kk pedo’ op zijn bus zijn gespoten, straattaal voor ‘kankerpedo’.

De rechtbank moet bepalen hoe geloofwaardig het verweer van de verdachte is. De uitspraak is 22 november.

Nichtjes waarschuwen voor handtastelijke neef: ‘Ik word nog steeds misselijk van jouw giechellach’

Motorbabe zonder beschermkledij gaat loeihard tegen de grond en dat heeft pijnlijke gevolgen