in

Vrolijk jongetje verdrinkt geruisloos terwijl mama even haar rug draait.

Een rouwende moeder deed haar verhaal over hoe haar ‘lief, vrolijk jongetje’ geruisloos verdronk in het zwembad van een vriend terwijl ze enkele minuutjes haar rug had gedraaid.

Kailey Holian verloor haar zoon Weston drie jaar geleden toen hij een beroerte kreeg, onder water gleed en niet om hulp kon plonzen of roepen.

Het kwaad geschiedde erg snel. Toen Kailey haar zoontje uit het water trok, was het al te laat. Zijn hersenen begonnen te zwellen als gevolg van een gebrek aan zuurstof en hij viel in coma.

Kailey waakte drie dagen aan zijn ziekenhuisbed, maar hij zou nooit meer ontwaken. Ze zei:

“Ik zal de pijn en de hartzeer die ik sindsdien voelde nooit kunnen beschrijven. Zijn leven was een prachtig verhaal dat verteld moet worden.”

De tragedie vond plaats op een warme zomerdag in 2016 toen Kailey haar zevenjarige zoon, Weston, en zus Ava, op dat moment acht jaar oud, meenam naar het zwembad van haar beste vriend.

De moeder uit de Amerikaanse staat Texas stond op enkele meters afstand en zei Ava en de andere kinderen dat ze goed moest opletten en hun speeltjes delen. Ze had haar ogen even afgewend van ‘waterrat’ Weston.

Ze was dichtbij genoeg om hem ‘te horen spartelen’ en dichtbij genoeg ‘om water op mij te voelen als hij moeilijkheden zou hebben of zou spartelen’.

Kailey zei:

“Maar dat gebeurde niet omdat verdrinken geruisloos is.”

Het duurde minder dan een minuut voordat de spieren van Weston verlamd raakten door de beroerte.

Hij gleed stilletjes onder water en zijn longen vulden zich met water. Toen zus Ava besefte wat er aan de hand was, krijste ze door merg en been.

Een panische Kailey probeerde Weston, die epilepsie had, autistisch en non-verbaal was, nog te reanimeren. Maar in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis viel de jongen in coma.

Ze dacht dat ze alles had gedaan wat een goede moeder moest doen alvorens hem in het zwembad te laten.

Hij kreeg zwemlessen sinds hij een baby was en ze had haar twee kinderen ingehamerd hoe gevaarlijk water kan zijn. En Weston was dol op zwemmen.

Kailey voegde eraan toe:

“Hoewel hij van het zwembad hield, was het strand zijn favoriete plaats ter wereld. Ik denk dat water erg therapeutisch was voor hem en een plek waar hij zich vrij voelde. Zijn verhaal is bitterzoet omdat Weston stierf tijdens wat hij het liefste deed.”

Nu de familie de derde verjaardag van zijn overlijden herdenkt, wil Kailey andere ouders waarschuwen dat ‘verdrinken geruisloos is’.

Ze waarschuwde:

“Er is geen gespartel, geen gekrijs om hulp. Niets aan verdrinken zal je aandacht wekken tot het te laat is. Verdrinken gebeurt onder water. Onder water kan je niet om hulp roepen en niet plonzen.”

De moeder vraagt om het verhaal van Weston te delen om de levens van andere kinderen te redden.

Visser schiet zwangere zeehond in hart omdat ze te dicht bij zijn hengel kwam.

20 jongens omsingelen 2 meiden en houden hun handen niet thuis..