in ,

Vrachtwagenchauffeur schiet slachtoffers auto-ongeluk te hulp en wordt door hen bestolen

Een vrachtwagenchauffeur van Maurang Transporten BV Helvoirt dacht een goede daad te verrichten, maar werd het slachtoffer van een laffe diefstal.

Het bedrijf post een bericht over de wandaad op hun facebookpagina in de hoop de twee dieven te vinden.

De chauffeur zag over de grens bij Roermond richting Duitsland hoe een auto slipte en twee keer tegen de vangrail klapte. Daarna kwam het voertuig tot stilstand op de rijbaan.

De chauffeur bedacht zich geen moment en zette zijn vrachtwagen op de rijbaan om te voorkomen dat andere auto’s op de verongelukte auto zouden klappen.

Lees ook  Leraar deelt foto van kapotte tong: “Resultaat van mijn verslaving aan energiedrank”

Slachtoffers jatten portemonnee
De twee slachtoffers raakten niet gewond, maar waren geschrokken dus werden ze door de behulpzame vrachtwagenchauffeur uitgenodigd in zijn cabine zodat ze een beetje op adem konden komen.

Zowel de slachtoffers als de vrachtwagenchauffeur hebben vervolgens bij de aangesnelde hulpverleners een verklaring afgelegd over het ongeluk, waarna de vrachtwagenchauffeur zijn weg vervolgde.

Maar, zo bleek, dus zonder zijn portemonnee… Die bleek uit zijn tas gestolen door de ‘slachtoffers’ toen de chauffeur zijn verklaring aan het afleggen was.


‘Diep droevig’
“Het is diep droevig dat wij de gastvrijheid bieden aan mensen die tot zoiets in staat zijn. Deze beroepschauffeur mist op dit moment onder andere zijn rijbewijs en id-kaart.

Lees ook  Olifant doodt verzorger met één klap van slurf

Tegen deze lafaards zou ik willen zeggen; stuur de eigendommen van onze chauffeur naar ons bedrijf zodat onze chauffeur zijn spullen terug heeft, de bankpas is uiteraard geblokkeerd dus daar hebben jullie niets aan”, meldt het bedrijf op Facebook,

Bij een foto van het voertuig waar de dieven in reden. “Op onderstaande foto’s is je auto in ieder geval goed herkenbaar, er is er immers maar 1 met dat kenteken en de van harte gegunde schade.”

Belgische boer verlegt eigenhandig de grens met Frankrijk: ‘We moeten een oorlog voorkomen’

Duiven afgeschoten door leden Groningse studentenroeivereniging: ‘Het is ook nog broedseizoen’