in

Sneeuw op komst! Voorlopig geen voorjaar in zicht!

Over een week start de lente, maar het weer heeft daar vooralsnog geen boodschap aan. Aangenaam voorjaarsweer is nog niet in zicht, zegt meteoroloog Reinier van den Berg van Buienradar.

“Het blijft voorlopig vrij koud en bewolkt. En verderop in de week wordt het zelfs nog een stuk kouder.”

Bij veel mensen zit de maand maart van vorig jaar nog goed in hun herinnering. De intelligente lockdown was net gestart, maar het leed werd een beetje verzacht door zonnig voorjaarsweer dat half maart startte en vervolgens overging in echt zomerweer.

Lees ook  Joyrider (14) vliegt uit bocht bij Lopik: 'We hoorden jonge kinderen schreeuwen uit het voertuig'

Maar dat zonnige weer van toen was de uitzondering. Het huidige weerbeeld is juist normaal. “Maart is de laatste jaren juist meestal vrij fris geweest”, zegt Van den Berg.

Sneeuw
En dat is ook dit jaar zo. De komende dagen blijft het fris en bewolkt, met regelmatig een regenbui, zegt Van den Berg.

“En vanaf donderdag wordt het een stuk kouder. Sterker: het kan vrijdag zelfs wat gaan sneeuwen. En ik verwacht niet dat het blijft liggen, maar zelfs dat is nog mogelijk. Het wordt er koud genoeg voor.”

Lees ook  Kind zwaargewond bij ongeval op speeltoestel bij basisschool Heemstede

En ook al is het nu pas half maart, een ommekeer, zoals vorig jaar, zit er dit keer niet in. “De weersverwachting is vrij zeker.

De komende week is het verhaal duidelijk en ook daarna lijkt het nog even hetzelfde te blijven. Nee, maart gaat er dit jaar niet in slagen ons een voorjaar te bezorgen. Mooier kunnen we het niet maken.”

Grote groep 10-jarige kinderen intimideert winkelend publiek Roermond

Mark Rutte doet een boekje open over hoe hij vroeger als kind was