in

Voorlopig géén publiek meer bij DWDD en andere programma’s

Ook tv-programma’s krijgen met de nieuwe coronamaatregel te maken. BNNVARA laat weten bij alle live-uitzendingen geen publiek toe te laten in de studio, waardoor onder andere ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Kassa’ een lege studio hebben.

Ook talkshows ‘Op1’ en ‘Jinek’ zetten hun uitzendingen voorlopig voort zonder publiek in de studio’s.

Op1 had op woensdagavond al een lege tribune. DWDD annuleert ook een special over Tonke Dragt die gepland stond vanwege het coronavirus.

Lees ook  Temptations Shirley verbluft volgers met nieuw uiterlijk

De uitzending van Jinek staat volledig in het teken van verregaande maatregelen die omtrent het coronavirus zijn genomen en heeft de gastenlijst daarop aangepast. Onder anderen viroloog Ann Vossen en KLM-topman Pieter Elbers schuiven aan.

NPO adviseert omroepen om sowieso minder dan honderd of helemaal geen mensen toe te laten als publiek in de studio.

“Wij adviseren dat, maar omroepen zijn er vrij in om te besluiten hoe zij het publiek vullen”, aldus een woordvoerder van NPO.

Lees ook  Dit is wat mannen haten aan zoenen

Omroep MAX maakte donderdagmiddag al bekend dat hij voor onbepaalde tijd alle programma’s uitzendt zonder publiek om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

“We willen vooral ouderen niet in contact brengen met mensen die mogelijk symptomen hebben”, zei omroepbaas Jan Slagter.

Het kabinet maakte donderdag bekend dat alle evenementen met meer dan honderd bezoekers tot 31 maart moeten worden afgelast vanwege het coronavirus.

Gewonde vrouw ongeluk Oudewater overleden

We leerden deze trucjes vroeger op school, en ze werken nog steeds