in

Voorbijgangers in Assendelft halen peuter uit snikhete auto omdat mama “eventjes naar supermarkt ging.”

Ondanks de veelvuldige waarschuwingen en evenveel verhalen met fatale afloop, zijn er blijkbaar nog altijd mensen die hun kinderen of dieren in warme auto’s achterlaten. In Assendelft in Nederland liep het donderdag bijna opnieuw fataal af. Voorbijgangers moesten een 2,5-jarig meisje uit een snikhete auto op een parking van een supermarkt halen.

De moeder van het meisje was “even boodschappen doen” terwijl ze haar dochter in de verschroeiende hete auto op de parking van Albert Heijn had laten zitten. Ze vond het “handiger” om “even snel” zonder haar kind boodschappen te doen.

Lees ook  Glennis: ‘Als ik Monique was, zou ik André nooit terugnemen!’

Het is niet lang hoe lang het meisje al in de auto zat, maar de voorbijgangers aarzelden geen seconde. Het meisje was ondertussen erg bezweet en moeilijk aanspreekbaar. De omstaanders wilden erger voorkomen en namen het heft in handen om erger te voorkomen.

De hulpdiensten hadden een half uur nodig om het meisje af te koelen en te hydrateren. De moeder zal zich mogen verantwoorden, want er werd klacht ingediend bij het meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

Lees ook  Haagse cafébaas over feest in zijn kroeg: 'Ik schaam me dood'

DEEL dit verhaal om dergelijke onverantwoorde toestanden in de toekomst te vermijden!

Boeren verminken tegenwoordig koeien door er gaten in te boren om DEZE reden!

Levensgevaarlijk: waarom je best geen doek op je kinderwagen legt