in ,

Boswachters zijn nieuwe coronatrend kotsbeu: ‘Stop met te kakken in bossen’

Door de lockdown gaan mensen plots massaal veel wandelen en worden bossen gigantisch veel bezocht.

Openbare toiletten zijn echter door de huidige coronacrisis meestal gesloten en dat zorgt blijkbaar voor heel wat problemen in de Vlaamse bossen.

Gigantisch veel wildkakkers in bossen en parken
Zo vertellen boswachters dat wandelaars plots massaal gaan wildkakken en ze zijn het kotsbeu. Boswachter Koen Maréchal wou hierover getuigen aan De Morgen, hij is werkzaam in de Zwinbosjes in Knokke-Heist. Hij zit niet te wachten op de uitwerpselen van mensen en de dieren al helemaal niet:

“Heel wat openbare toiletten zijn op dit moment afgesloten. Ik vraag me echt af of dit wel een goede zaak is, want in mijn ogen is de remedie veel erger dan de ziekte.

Lees ook  8 keiharde feiten over an*le s*ks die je echt moet weten

Mensen moeten nu eenmaal hun behoefte doen. Dat is de natuur. Maar je grote behoefte doen in de bosjes is allesbehalve aangenaam voor het zicht.”

“Ook al is dat toiletpapier op zich vrij vlug verdwenen, dan nog is het geen zicht in een bos. Het is ook zo dat geuren voor dieren heel belangrijk zijn.

Die natuurlijke geuren, die wij als mens niet ruiken, worden helemaal verstoord door de geur van menselijke ontlasting.”

Lees ook  Mandy heeft 10 kinderen van 5 verschillende mannen - Hoef nooit meer te werken!

Voor de mensen die toch per se willen wildkakken, vragen boswachters om dan inventief te zijn. Met een schupje in je rugzak een putje graven en dan vervolgens alle verstoppen onder zand:

“Eigenlijk zou iedereen een voorbeeld moeten nemen aan mensen die met de rugzak rondtrekken”, besluit Maréchal.

“In die community geldt de regel: ‘Leave no trace.’ Dat betekent dat die wandelaars proberen geen sporen achter te laten.

Afval nemen ze mee en vooraleer ze een grote behoefte doen, graven ze met een heel klein schopje een putje. Dat is perfect.”

Vrouw van Jason Statham volledig uit de kleren

Familiedrama: 22-jarige moeder beëindigt leven van haar twee kinderen en slaat de hand aan zichzelf