in

Vishandelaar ging halfuur te lang door met verkoop en mag daarom vier weken niet op de markt staan

Peter Pronk probeert donderdag via de rechter te voorkomen dat hij vier weken geen vis mag verkopen op de Maassluise weekmarkt.

De vishandelaar, al 44 jaar wekelijks aanwezig op de warenmarkt, is vier vrijdagen niet welkom omdat hij een halfuur langer vis verkocht dan was toegestaan.

Het is de ondernemers op de Maassluise weekmarkt op het Marelplein toegestaan tot 16.30 uur hun handel te verkopen. Peter Pronk ging onlangs een keer door tot 17.00 uur.

Die overtreding werd vastgelegd door medewerkers van het team handhaving & toezicht. Ook dronken twee klanten hun meegebrachte wijn bij zijn kraam op, wat tijdens de coronacrisis evenmin is toegestaan.

”Als ik door rood rijd dan krijg ik terecht een bekeuring, maar nu voelt het alsof ik een gevangenis­straf krijg.”
– Peter Pronk, ondernemer

Lees ook  Vanaf 3 maart winkelen op afspraak, klant moet zich minimaal 4 uur van tevoren aanmelden

De ‘straf’ die Pronk, al 44 jaar een graag geziene gast in Maassluis maar ook op de markten van Vlaardingen, kreeg opgelegd noemt hij ‘een nogal zware beslissing’.

,,Als ik door rood rijd dan krijg ik terecht een bekeuring, maar nu voelt het alsof ik een gevangenisstraf krijg. Ik vind het niet in verhouding staan tot de overtreding”, stelt hij.

Menselijk
Daarom probeert Pronk met een voorlopige voorziening bij de rechter af te dwingen dat hij gewoon mag verkopen. ,,Maar dat doe ik niet graag.

k hoop eigenlijk dat de zitting niet nodig is, dat we er alsnog als volwassen mensen uitkomen. Maar zo niet, dan hoop ik dat de rechter vooral oog heeft voor het menselijke verhaal.

Lees ook  Man (84) in Dordrecht slachtoffer van 'prikfraudeur'

We zijn allemaal ondernemers en willen in deze rare tijd ook die laatste klant nog dat visje verkopen. Maar het leek die dag wel alsof de boa’s stonden te loeren, ze wilden me gewoon ergens op pakken.”

Dat is dus gelukt, want Pronk mag vier weken lang geen waar verkopen in Maassluis. Klanten spreken er schande van.

Eén van hen stuurde zelfs een ingezonden brief waarin hij aangeeft enorm teleurgesteld te zijn in de gemeente.

Een gemeentewoordvoerder laat weten dat de gemeente niet zal reageren voor de rechtszaak van donderdag.

Primeur bij Koffietijd: Mark Rutte doet eerste coronatest

Paard dood na landing luchtballon Tilburg