in

Vijfjarig jongetje met kanker ‘van zijn neus tot zijn knieën’ is volledig genezen

Kanker is een verschrikkelijke ziekte en een emotionele uitputtingsslag. De wetenschap is druk bezig om geneesmiddelen voor alle vormen te vinden, maar helaas zijn we zo ver nog niet.

Toen Freddy Wetherley met een zeldzame ziekte werd gediagnosticeerd, vertelden artsen aan zijn verslagen ouders dat hij overal kanker had, van zijn “neus tot zijn knieën”.

Zijn ouders, de 25-jarige Alice Philips en de 27-jarige Ricky Wetherley, dachten niet dat hun vijfjarige zoontje het zou redden, berichtte The Daily Mail.

Echter, tegen alle verwachtingen in, herstelde Freddy en is hij zelfs met school en voetballen begonnen!

Het was een lange, moeizame en pijnlijke tijd voor het gezin. “We konden overal op zijn lichaam kanker zien, het leek gewoon onmogelijk dat hij zou overleven,” vertelde zijn moeder aan The Daily Mail.

Lees ook  Moeder komt er via Facebook achter dat haar vermiste dochter dood is!

“Maar hij heeft het geweldig gedaan en een wonderbaarlijk herstel doorgemaakt en we zijn ontzettend trots op hem,” voegde ze eraan toe.

Freddy werd met neuroblastoom gediagnosticeerd, wat voornamelijk bij kinderen voorkomt. In Nederland wordt deze diagnose per jaar zo’n 35 keer gesteld.

Het begon allemaal met pijn aan zijn benen. Omdat Freddy zo’n gezonde peuter en kleuter was geweest en nauwelijks ziek, dachten zijn ouders in het begin dat het niets bijzonders zou zijn. Nooit hadden ze vermoed dat het zoiets vreselijks als kanker was.

Eenmaal in het ziekenhuis werd een gigantische tumor in zijn maag ontdekt. Op 16 augustus 2018 kwam de verwoestende diagnose: neuroblastoom.

Hij begon onmiddellijk met 70 dagen chemotherapie en tijdens de kerst kreeg hij een stamceltransplantatie. In het begin van dit jaar werd de tumor in zijn maag operatief verwijderd.

Lees ook  Rico Verhoeven: “Mijn vader heeft mij al die jaren zo veel pijn gedaan”

In mei kwam het nieuws waar iedereen op hoopte en van droomde: hij was genezen!

Aan het begin van dit schooljaar vertelde zijn moeder:

“Hij trapt weer tegen een bal aan en heeft weer veel meer energie. Hij kijkt ernaar uit om volgende week school te beginnen, en we kunnen niet geloven wat een prestatie dat is. Toen we die eerste scan zagen, dachten we niet dat er veel hoop was.”

“Hij is echt ons kleine wonder.”

Echt geweldig nieuws!

Help ons om Freddy het allerbeste te wensen door dit artikel te delen!

Ernstige misbruikzaak schokt Duitsland: vaders ‘ruilden’ kinderen

Zou je d’r doen? De voor 18.000 euro verbouwde Serena…