in

Vier mannen proberen op straat hond van vrouw te stelen, maar hun poging mislukt

Vier mannen hebben dinsdagochtend de hond van een vrouw proberen te stelen. Het bizarre incident vond plaats aan de Reijerweg in Ridderkerk, waar de vrouw haar huisdier aan het uitlaten was. De poging van de overvallers mislukte: na een worsteling met de vrouw sloegen ze op de vlucht. ,,Zoiets als dit heb ik nog niet eerder meegemaakt”, zegt een politiewoordvoerster.

De vrouw liep rond 10.30 uur in de wijk Slikkerveer met haar hond, toen vier mannen op haar afstapten. Ze wilden het beestje van haar afpakken, maar de vrouw gaf niet toe en er ontstond een worsteling, legt de zegsvrouw uit. ,,Na het incident is de vrouw met haar hond snel naar huis gebeend om de politie te bellen. Zij vertelde dat het de overvallers om haar diertje ging.”

Lees ook  Man laat vijf miljoen dollar na aan zijn hond

Alhoewel de Ridderkerkse en haar hond zijn geschrokken, maken ze het naar omstandigheden goed. ,,Er hoefde gelukkig geen dierenambulance gebeld te worden”, zegt de politie.

Daders gevlucht
Wie de daders zijn, is niet bekend. En waarom zij het op het diertje van de vrouw hadden gemunt? ,,Dat weten we niet.” Van de daders ontbreekt ieder spoor en de politie is nog altijd naar ze op zoek. De zegsvrouw roept getuigen op om zich te melden.

Lees ook  Grauwe schildwants in en rondom het huis? ‘Sla hem niet dood!’

Ook heeft Burgernet, het communicatienetwerk dat bewoners actief betrekt bij het politiewerk, een bericht de deur uit gestuurd met een signalement van twee van de overvallers, in de hoop op meer informatie.

Treurig nieuws: juf Danielle (48), die haar klas nog één keer gedag kon zeggen, overleden

Brandweer redt vrouw, kittens en hamsters uit brandend huis in Apeldoorn