in

Vier jonge eendjes en moedereend doodgereden in Houten: ‘Dit is met opzet gebeurd’

Boos en erg verdrietig, dat waren ze vandaag bij de Dierenambulance Heuvelrug, toen vrijwilligers vier platgereden jonge eendjes en moeder eend van het wegdek in Houten moesten schrapen. De automobilist was doorgereden. ‘Als je onze vrijwilligers aan het huilen krijgt, heb je het wel heel bont gemaakt’, schreven de medewerkers van de ambulance op de Facebook-pagina.

Het ongeluk gebeurde bij de ingang van een wijk in Houten. Twee jonge meisjes zagen het gebeuren en sloegen alarm. De dader is met opzet doorgereden of heeft het niet gemerkt. Dat laatste betwijfelen ze bij de dierenambulance.

,,Wij kunnen niet geloven dat dit niet met opzet is gebeurd. Hoe kwaadaardig moet je wel niet zijn om dit te doen?”, schrijven ze boos. ,,Soms kan je niet stoppen, dat snappen wij. Op de snelweg bijvoorbeeld of midden in de nacht als je het niet goed zag. Maar dit? Bij de ingang van een woonwijk?”

Lees ook  8 jaar na de dramatische bevalling van een achtling: dit is Natalie en haar familie nu

Aangeslagen
Piet Dijkstra, coördinator van de dierenambulance, is aangeslagen. ,,Helaas maken wij vaker mee dat dieren worden aangereden. Recent hebben we dat ook met twee katten gezien, ook in Houten. De meisjes, van rond de tien jaar, waren behoorlijk van de leg. Wij zijn ook boos en verdrietig.”

,,Het moet wel raar gaan wil je niet zien dat die beesten daar lopen. Het kan onoplettendheid zijn. Als iemand met zijn telefoon bezig is. Vorig jaar wilden we een vogel van de weg halen, maar die werd doodgereden door een automobiliste die aan het appen was. Daar werd ik heel boos om, maar ook de omstanders.”

Lees ook  Deze moeder likt haar 21-jarige dochter elke dag wakker: ‘Ik vind het geweldig dat mama mij likt’

Dijkstra is blij met de doortastendheid van de twee meisjes. ,,Het spijt ons enorm dat jullie dit hebben moeten meemaken. Wij zijn net zo aangedaan als jullie. Soms is vrijwilliger zijn niet leuk. Dit is zo’n dag.”

Uiteindelijk zijn deze eendjes in een kadaverbak op gemeentewerf van Houten achtergelaten.

Drie jonge kinderen doodgestoken in appartement

Vermist kindje (4) snel weer herenigd met familie: “Dankzij heldhaftige reactie van Lucas (9)”