in

Verzorgster liet dementiepatiënte (87) twee dagen op de grond liggen waardoor ze bijna stierf.

Een bejaarde vrouw met dementie werd door haar verzorgster twee dagen op de grond achtergelaten met alleen een dubbel geplooide slipper als kussen.

Het slachtoffer (87) moest behandeld worden voor hypothermie nadat haar kleindochter haar ‘trillend en koud’ op de slaapkamervloer van haar woning in West Yorkshire in het Verenigd Koninkrijk had gevonden.

De rechtbank hoorde dat de vrouw in december 2017 had kunnen sterven door de vreselijke behandeling van verzorgster Lena Hakurotwi.

Lees ook  6-jarig wonderkind zingt Elvis klassieker en de wereld ligt aan haar voeten.

De dochter van het slachtoffer verklaarde dat het ‘opzettelijk gemeen’ was om haar moeder ’s nachts zonder eten op de koude vloer te laten liggen.

Hakurotwi (22) pleitte schuldig aan een aanklacht van opzettelijke verwaarlozing. Ze zei dat ze ‘panikeerde’ en haar werknemer niet durfde te vertellen dat ze de vrouw niet meer in haar bed kreeg.

Lees ook  Kan het nog erger dan Famke Louise? Ja, hier is Fabiola d’r muziekvideo:

De rechter oordeelde dat de verzorgster niet voldoende opgeleid was. Ze kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 26 weken en een werkstraf van 200 uur.

Het bedrijf van haar kant laat echter weten dat ze ‘bloed, zweet en tranen’ investeren in de hoge kwaliteit van hun personeel.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Tiener die kokend water over kat goot, kreeg zijn straf te horen.

Gewetenloze man sleept husky bij de leiband achter zijn scooter.