in

Verstandelijk beperkte Armando voor derde keer beroofd van e-bike: ‘Hij heeft heel hard om hulp geroepen’

Een 32-jarige man met een verstandelijke beperking uit Veenendaal is vanochtend met geweld van zijn e-bike, portemonnee en telefoon beroofd.

Hij fietste rond 07.15 uur op de Grebbeweg in zijn woonplaats. Ter hoogte van de skatebaan werd hij door twee mannen van zijn fiets getrokken, waardoor hij op zijn schouder viel. Terwijl hij op de grond lag, werd hij vastgegrepen en bedreigd met een scherp voorwerp.

Vervolgens werden zijn zakken leeggehaald en gingen de twee er met zijn spullen en fiets – een knalrode e-bike met donkere fietstassen aan beide kanten- vandoor.

,,Hij heeft meteen heel hard om hulp geroepen, maar zo vroeg was er niemand die het hoorde’’, zegt Catrien Hoogendoorn uit Wageningen, wier zoon Armando het slachtoffer was.

”Dit is al de derde keer dat hij van zijn fiets is beroofd. Een keer heeft hij hem gelukkig
teruggekre­gen.”
– Catrien Hoogendoorn, moeder beroofde Armando

Lees ook  Selma Omari brengt eerste single uit

‘Armando was erg overstuur’
,,Hij is toen doorgereden naar IW4, waar hij in het restaurant werkt. De groepsleiding heeft toen 112 gebeld.

De politie was erg aardig voor hem en heeft hem een beer gegeven, want Armando was natuurlijk erg overstuur van alles.’’

Het slachtoffer heeft daarnaast verschillende verwondingen opgelopen. ,,Omdat ze hem met grof geweld van zijn fiets afrukten viel hij ongelukkig. Hij heeft gekneusde ribben, een gekneusde pols en een bult op zijn elleboog.

Daarnaast snapt hij niet dat mensen zomaar iemands fiets roven. En het was nog een nieuwe fiets ook; hij heeft hem pas in februari gekregen. Dat maakt hem zo van slag.’’

‘Hij snapt het niet’
Het is daarbij niet de eerste keer dat Armando dit lot treft. ,,Dit is al de derde keer dat hij van zijn fiets is beroofd. Een keer heeft hij hem gelukkig teruggekregen.’’

Lees ook  Ex van Rico Verhoeven ziet Badr Hari wel zitten!

Drie weken geleden werd hij bovendien op bijna dezelfde plek waar hij woensdag werd beroofd, belaagd door een potloodventer.

,,Ook daar is hij enorm van geschrokken en dat heeft hem ook erg aangegrepen. Hij snapt niet dat mensen al die dingen kunnen doen.’’

Volgens de politie zijn de daders getinte mannen, met donkere kleding en capuchon. Ze spraken met een buitenlands accent.

De afgelopen dagen zijn in Veenendaal in dezelfde omgeving twee andere berovingen door de politie gemeld.

Gisteravond werd een 19-jarige man beroofd van een rugtas door drie jongens die mondkapjes droegen, enkele dagen eerder werd een 24-jarige vrouw beroofd door twee mannen met bivakmutsen op.

“Als een huisdier sterft zou er rouwverlof moeten volgen”

Pestkoppen noemen 9-jarig meisje “te dik” en “te stom” – moeder vraagt het internet om steun