in

Vermiste Natacha (28) volgens nieuwe getuige mogelijk begraven onder aardverschuiving in Peru

Bijna twee maanden na de verdwijning van de Brusselse Natacha de Crombrugghe (28) in Peru is een nieuwe getuigenis opgedoken. Een monteur die de Belgische toeriste als laatste zag, zegt dat hij nadien het geluid van een aardverschuiving hoorde. De politie houdt er rekening mee dat de jonge vrouw onder de ingestorte grond begraven is.

De 28-jarige Natacha de Crombrugghe kwam op 23 januari aan in Cabanaconde, een district in het zuiden van Peru. Een dag later vertrok ze voor een vijfdaagse trektocht. Sindsdien is ze spoorloos.

De nieuwe piste in het onderzoek naar de verdwijning wordt gemeld door ‘Diario Extra’. Het gaat volgens de krant uit Peru om een getuige die Natacha nog heeft gezien in de buurt van het uitkijkpunt San Miguel, nabij het dorp Cabanaconde, waar de Brusselse toeriste verbleef.

Lees ook  Man slaagt na 157 pogingen eindelijk voor theorie-examen

Het gaat om een monteur, die kort nadat hij de vrouw omstreeks 7 uur ’s ochtends kruiste, het geluid van een aardverschuiving hoorde. “Ik kwam van Tapay in de richting van Cabanconde en ik kruiste een ​​jonge vrouw in zwarte kleding, met opgestoken haar en een rugzak”, aldus de getuige.

Gegraven in puin
De politie bezocht volgens ‘Diario Extra’ de locatie en stelde vast dat er inderdaad verschillende aardverschuivingen zijn geweest. Er werd al gegraven in het puin, maar zonder resultaat.

De getuigenis sluit aan bij wat eerder is verteld door een verkoper en een vrachtwagenchauffeur. Zij vertelden de politie dat ze Natacha in de buurt van het uitkijkpunt tegenkwamen rond 6 uur ’s ochtends.

Lees ook  Man gewond gevonden in zijn huis in Rosmalen nadat hij zelf de politie belt

“Het is onmogelijk om in heel dat gebied puin te ruimen, maar het is niet uitgesloten dat Natacha begraven is onder één van die aardverschuivingen”, aldus de politie.

Verdronken in Colca-rivier
Een tweede mogelijkheid waarmee de politie nog ernstig rekening houdt, is dat Natacha in de Colca-rivier is beland. Op 25 januari belandde ook Kevin Ramos, een 15-jarige Peruaan uit dezelfde regio, in de Colca-rivier. Ook zijn lichaam is nog niet teruggevonden.

De politie acht het mogelijk dat beide lichamen in de ijskoude rivier ergens onder water vastzitten tussen de rotsen. “Het is een mogelijkheid”, zegt kolonel Marcos Cuadros. “Dan zullen we ze pas vinden wanneer ze boven water komen drijven.”

Moordenaar juf Mieke na meer dan een jaar opgepakt: ex-leerling bekent de feiten

Zwangere vrouw en baby sterven na aanval op ziekenhuis Marioepol