in

Vermist kindje (4) snel weer herenigd met familie: “Dankzij heldhaftige reactie van Lucas (9)”

De politie van Lier heeft de 9-jarige Lucas bedankt voor zijn hulp tijdens een interventie vanmiddag. Dankzij de jongen kon een verloren gelopen kindje (4) snel weer worden herenigd met zijn familie.

Het vierjarige kind werd maandagnamiddag omstreeks 13.00 uur opgemerkt door medewerkers van het zwembad De Waterperels.

Het kindje wilde komen zwemmen, maar was er zonder zijn ouders. “Hierop heeft het zwembad onmiddellijk met ons contact opgenomen en zijn wij ter plaatse gegaan”, zegt Magalie Derboven van de lokale politiezone Lier.

Lees ook  Sadististen jagen gepeste jongen (16) de dood in

Het kindje werd opgevangen, maar sprak geen Nederlands. Het bemoeilijkte de agenten om te weten te komen waar zijn ouders wonen.

Tot Lucas plots de politie opmerkte en het vierjarige kind herkende. Hij bood spontaan hulp aan en vertelde de politie dat de kleuter in de buurt achter het zwembad woont.

“Hierdoor konden we het kindje snel weer herenigen met zijn familie”, luidt het nog bij de politie.

Lees ook  Meisje 14 verdronken nadat schoolgenoten haar geduwd hebben in water

Goodiebag
Zij noemen Lucas’ hulp een heldhaftige tussenkomst waardoor erger kon worden vermeden en beslisten om de 9-jarige vanmiddag al meteen te bedanken.

Een patrouilleploeg van de politie Lier bezocht Lucas thuis en overhandigde hem een goodiebag. “Met daarin onder meer enkele chocolaatjes, een fietsbel en de lichtjes van onze politiezone”, besluit politiewoordvoerster Derboven.

Vier jonge eendjes en moedereend doodgereden in Houten: ‘Dit is met opzet gebeurd’

Popcorn doorgeven met de mond en samen in het kleedhokje: vijftiger krijgt 40 maanden cel voor ver krachting van 10-jarig dochtertje van ex-partner