in

Verkeersongeluk blijkt opzettelijke aanrijding: vrouw ontvoerd

Een verkeersongeluk vrijdagmiddag op de Eesterweg in Doezum is vermoedelijk een opzettelijke aanrijding geweest.

Een vrouw uit de aangereden auto blijkt vervolgens tegen haar wil in te zijn meegenomen door een man die ze kent. De politie neemt de zaak hoog op en spreekt van een ontvoering.

De 22-jarige vrouw zat in een VW Golf die werd achtervolgd door een grijze Mercedes. Deze achtervolging eindigde in een aanrijding op de Eesterweg in Doezum, waarna de VW Golf tegen een boom tot stilstand kwam.

Lees ook  Winterfans opgelet! Zó lang kun jij in Nederland sowieso nog genieten van de sneeuwpret

De bestuurder van de Mercedes heeft vervolgens tegen haar wil in de vrouw uit de VW Golf meegenomen, bevestigt een politiewoordvoerder zaterdagmorgen aan De Telegraaf.

„Daarop is een Burgernetmelding uitgegaan. Begin van de avond is de verdachte aangehouden. Hij heeft zich bij de politie gemeld en is naar het bureau gebracht.”

De politie heeft bekendgemaakt dat de verdachte een 22-jarige man uit Grootegast is.


Zoektocht
Meerdere politiewagens rukten uit naar een woning bij Doezum. Ook een helikopter cirkelde boven het gebied in Groningen.

Lees ook  De Jonge: Nieuwe vaccincijfers kloppen mogelijk toch niet

Over de leeftijd en identiteit van de betrokkenen kon de politie nog niets zeggen. Wel zijn de twee bekenden van elkaar, aldus de zegsman.

De bestuurder van de Golf raakte bij de botsing gewond en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Heeft u tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952 of mail naar nieuwsdienst@telegraaf.nl

Moeder laat baby verhongeren terwijl ze zes dagen gaat feesten

Agenten bedreigen huilende kleuter, moeder begint rechtszaak