in

Vanaf eind maart minstens 600.000 coronavaccins per week

Vanaf eind maart gaat het tempo van vaccineren rap omhoog. Volgens coronaminister Hugo de Jonge zullen er in de week van 22 maart 638.790 vaccins worden geleverd. Een week later is dat al 783.790.


De Jonge presenteerde de laatste stand van zaken over de vaccins in een brief aan de Tweede Kamer. In de week van 22 maart worden er 638.790 vaccinaties geleverd van Pfizer, Moderna en AstraZeneca.

De verwachting is dat daar de vaccins van Janssen ook nog bijkomen. Het Europese medicijnagentschap EMA geeft op 11 maart een advies over het vaccin. Nederland krijgt in het tweede kwartaal 3 miljoen dosis van het Janssen-vaccin.

Lees ook  Man gered uit handen van ontvoerders dankzij avondklokcontrole

Als de verwachte leveringen van coronavaccins doorgaan, zullen volgens minister Hugo de Jonge begin juli alle Nederlanders die het vaccin willen, minstens één keer geprikt zijn.

De minister baseert zich op de volgende cijfers: van de 14 miljoen volwassen Nederlanders is zo’n 85 procent bereid zich te laten inenten.

Lees ook  Peuter overleden na val in water in Zwartsluis

Dat zijn 12 miljoen Nederlanders. Twee derde daarvan, 8 miljoen mensen, kan begin juli al helemaal gevaccineerd zijn. De rest zou dan één prik hebben gehad.

Wanneer wie aan de beurt is? Hieronder staan de startdata van de verschillende leeftijdsklassen van thuiswonende ouderen (65+) die naar een priklocatie kunnen komen.

Van de groep 65 tot 79-jarigen waren bij het RIVM op 28 februari nog geen vaccinaties gerapporteerd. Ook is nog niet bekend wanneer gestart wordt met het vaccineren van deze groep.

Vrouw in rug gestoken in Eindhoven tijdens hardlopen – Slachtoffer zwaargewond!

‘Pechgeneratie’ wil compensatie voor leenstelsel: ‘Heb 60.000 euro schuld’