in

Vader neemt afscheid van ‘wonderbaby’ weken nadat zijn vrouw tijdens bevalling overleed

Matthew en Lauren Accurso ontmoetten elkaar op de middelbare school en waren al 20 jaar samen. Ze keken erg naar de geboorte van hun vierde kindje uit, een jongetje.

Baby Matthew Jr. zou deze wereld inkomen en zijn drie zusjes, Ali Rose (8), Naomi Bell (5) en Layne Louise (2) gezelschap houden.

Maar alle hoop en dromen vervlogen op een vreselijke manier. Verleden maand overleed de 37-jarige Lauren plotseling tijdens de bevalling.

Op de GoFundMe pagina staat geschreven dat haar overlijden “onoverkoombaar en een heel zeldzaam medisch noodgeval” was.

De kleine Matthew Jr. werd direct naar de NICU (Neonatale Intensive Care Unit) gebracht, waar hij voor zijn prille leven vocht.

Hij had ernstig hersenletsel omdat hij tijdens de bevalling lange tijd zonder zuurstof zat, aldus een Facebookpost.

Terwijl Matthew om zijn vrouw rouwde en voor zijn drie dochters zorgde, deed hij alles wat hij kon om in het ziekenhuis bij zijn pasgeboren zoon te zijn.

In het begin leek de baby te herstellen, maar helaas werd zijn toestand daarna steeds slechter. Het werd duidelijk dat het baby’tje nooit zonder medische apparatuur en medicijnen om hem in leven te houden zou kunnen.

Lees ook  Zonaanbidders opgelet: we gaan lekker nazomeren dit weekend

Matthew schreef een brief, die zijn pastoor op Facebook deelde, om iedereen die hem had ondersteund te bedanken, tijdens deze droevige en chaotische tijd.

“Vandaag was een van de moeilijkste dagen in mijn leven. Het zal voor eeuwig in mijn gedachten gegrift zijn,” schreef de vader.

“Vanwege de ernst van zijn conditie zal Matthew Jr. niet kunnen leven zonder constante medische assistentie.”

Hij vervolgde: “Vandaag, werd ik geconfronteerd met iets wat geen vader ooit zou moeten meemaken.

De beslissing om Matthew voor altijd aan medische apparatuur en medicijnen bloot te stellen of om God hem te laten meenemen waar hij wil.”

De vader schreef daarna dat zijn zoontje een wonder is.

“Zonder een grammetje zuurstof redde hij het naar de ambulance, naar de eerste hulp, door een keizersnede en in een NICU.

Matthew trotseerde daarna alle kansen en opende zijn oogjes, ademende zelfstandig, pompte bloed door zijn sterke hart, bewoog zijn ledematen en maakte zelfs geluid.”

Lees ook  Dit is dus de reden waarom je je moeder nooit moet meenemen naar een stadion

“Wat ik heb geleerd is dat wonderen wonderen zijn, of we ze zien of niet. Mijn wonder was mijn zielsverwant 20 jaar lang naast mijn zijde hebben en dan zo gezegend zijn om haar vier prachtige baby’s te geven.”

Dan sluit Matthew af: “Mijn wonder is mijn zoon zoveel mogelijke kostbare momenten vasthouden en als de tijd komt, hem naar zijn mama omhoog te houden zodat ze hem voor het eerst kan vasthouden in het paradijs.”

Afgelopen vrijdag postte de pastoor een update, om mede te delen dat baby Matthew was overleden. Zijn vader hield hem vast tot het laatste moment, omringd door goede vrienden en familie.

Een GoFundMe campagne is opgezet om het gezin in deze moeilijke periode te helpen.

Hoop, dromen en blijdschap zijn in een paar weken tijd vergaan en hebben plaats gemaakt voor verdriet en pijn.

Toch weet Matthew veel kracht uit zijn geloof te halen. We wensen Matthew en zijn dochters heel veel sterkte toe in deze hele moeilijke tijden!

Wat gebeurde er na Temptation Island écht tussen Rodanya en Danicio?

Pestventjes breken neus van jongen die ‘stoer zou hebben gedaan’