in

UMCG waarschuwt voor drankspel: ‘Bierdop in slokdarm is levensgevaarlijk’

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) waarschuwt jongeren voor een ‘levensgevaarlijk’ drankspel.

Het ziekenhuis zegt steeds meer patiënten binnen te krijgen die een glas bier, met daarin een bierdop hebben opgedronken. Dit deelt de endoscopieafdeling van het UMCG in een bericht op Instagram.

Bij het drankspel is het de bedoeling dat je een bierdop in het glas van een ander gooit. Wanneer dit gebeurt moet diegene het glas met dop en al opdrinken. ‘De dop kan vast komen te zitten in je slokdarm of in je maag’, waarschuwt het ziekenhuis.

Lees ook  Deze gepensioneerden laten zien hoe cool hun tatoeages er op hun oude dag uitzien!

Dit kan volgens de medische experts grote gevolgen hebben. ‘Aangezien de doppen groot en scherp zijn kan dit schade veroorzaken aan het weefsel van de slokdarm en de maag. Afgelopen weken hebben we al meerdere bierdoppen verwijderd.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Endoscopie_UMCG (@endoscopie_umcg)


Met de waarschuwing zegt de endoscopieafdeling van het ziekenhuis te willen voorkomen dat meer jongeren het drankspel spelen.

Met een beschrijving van de behandeling die nodig zou zijn bij een bierdop die verdwaalt in je lichaam, hoopt het ziekenhuis mensen af te schrikken.

Lees ook  Vrouw die gepest werd omdat ze “lelijk” was, is onherkenbaar nadat ze €40.000 spendeerde aan plastische chirurgie.

‘Als er een dop in je slokdarm of maag zit, moet deze eruit gehaald worden met een gastroscoop. We gaan met deze scoop richting de dop en proberen deze te pakken met een netje of een lis.’

Hierop wordt de dop er via de mond weer uitgetrokken. ‘We zorgen dat het weefsel beschermd wordt bij het uittrekken door middel van een kapje. Kortom: niet doen dus.’

Sabri (42) zonder benen en arm moet vier hoog naar boven kruipen in complex zonder lift: ‘Waarom helpen ze mij niet?’

Beelden opgedoken van doodgehamerde varkens in stal