in

Dertig gezinnen in quarantaine na corona-uitbraak op basisschool

Dertig gezinnen in de Noord-Hollandse Beemster moeten in quarantaine na een uitbraak van het coronavirus op basisschool De Blauwe Morgenster. Het virus brak vlak voor de voorjaarsvakantie uit onder kinderen in groep één, twee en drie van de basisschool, schrijft het Noordhollands Dagblad donderdag. Maartje Syrier, de directeur van de school, zegt in het dagblad dat het „erop lijkt dat de uitbraak nu tot stilstand komt”. Hoeveel kinderen besmet zijn of waren met het virus, is niet bekend.

Lees ook  Sabri (42) zonder benen en arm moet vier hoog naar boven kruipen in complex zonder lift: ‘Waarom helpen ze mij niet?’

De onderbouwleerlingen en docenten zitten sinds woensdag thuis. Het is onbekend wanneer ze weer kunnen terugkeren naar school. De driehonderd leerlingen in de hogere klassen mogen wel op school komen.

De ouders van de besmette kleuters zijn geschrokken volgens de directeur: „Er is weinig bekend over hoe besmettelijk corona is bij heel jonge kinderen, we zagen dit daarom niet aankomen. We houden ons op school aan de gebruikelijke maatregelen, maar afstand houden bij de kleuters is onmogelijk”, zegt ze in het Noordhollands Dagblad.

Lees ook  Man gered uit handen van ontvoerders dankzij avondklokcontrole

Woensdag werd ook bekend dat bij twee middelbare scholen in Bussum veertig coronabesmettingen zijn aangetoond. Daarbij ging het uitsluitend om examenleerlingen, die de rest van de week onderwijs op afstand moeten volgen. Als de leerlingen klachtenvrij zijn, mogen ze maandag weer naar school. In de regio rondom de school neemt het aantal besmettingen snel toe onder jongeren, vooral sinds de voorjaarsvakantie.

Straatrover (14) uit Almere sloeg maar liefst elf keer toe

Duitsland verlengt lockdown tot 28 maart – Zal Nederland volgen?