in

Twee jaar cel voor Twentse trainer schaatsploeg voor s*ks met minderjarige pupil

De rechtbank heeft een 40-jarige man uit Wierden veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, omdat hij s*ks had met een minderjarig meisje. De man was wielertrainer bij een inmiddels opgeheven schaatsploeg en het slachtoffer was lid van de ploeg.

De straf is hoger dan de eis van de officier van justitie twee weken geleden. Die eiste twintig maanden waarvan zes voorwaardelijk. Ook moet de man zijn slachtoffer een schadevergoeding van ruim 13.000 euro betalen.

Het meisje deed vorig jaar aangifte van misbruik tegen haar voormalige trainer. De rechtbank vindt bewezen dat hij het meisje veelvuldig misbruikte in de periode van april 2012 tot maart 2013. Op dat moment was de man ook werkzaam als docent op een middelbare school in de provincie.

Lees ook  Agent schiet zwangere vrouw dood - ‘Ik ben zwanger!’, riep ze nog

Die school ontsloeg hem in 2015 toen duidelijk werd dat de man een relatie had met een 18-jarige leerlinge. Na zijn ontslag werkte de man als docent op een andere middelbare school. Daar werd zijn contract na de aangifte niet verlengd.

‘Vies machtsspel’
De rechtbank rekent het de Wierdenaar zwaar aan dat hij als trainer en leraar een meisje dat afhankelijk van hem was misbruikte. “Haar leven bestond in die tijd alleen maar uit school, trainen en s*ks met haar trainer.”

Lees ook  Tbs'er filmt messen, drugs en gevaarlijke medicijnen in kliniek Rooyse Wissel

Twee weken geleden zei het meisje: “Ik trapte met beide ogen in je mooie verhalen. Ik was volledig afhankelijk van je. Je speelde een obsessief vies machtsspel met een minderjarig meisje en maakte mij volledig kapot.”

Artsen waarschuwen: stop met het gebruiken van toiletpapier nadat je naar de wc bent geweest

Alles voor het geld: vader en dochter draaien elkaar een tong voor 1.000 dollar